dissabte, 20 de desembre del 2008

QUIX DE BOLETS


Divendres vam fer "l'esmorzar del trimestre". A l'institut on treballe, els departaments de Valencià, Anglès i Francès compartim espai i andròmines. Haureu caigut en el detall que som "els estrangers". Els de Castellà tenen departament a banda, compartit amb Filosofia, Llatí i Grec, Educació Física i no sé qui més. El cas és que, el darrer dia del trimestre, com que a l'institut sempre s'hi fan activitats extraescolars, procurem fer-nos un "esmorzarot" cuinat pels membres del departament. Cadascú aporta el que vol. Com que som els únics departaments que ho fem, allò s'ompli de gent que ve a "fer-nos la visita" i a pegar un mosset.
Aquesta vegada hi vaig dur una

QUIX DE BOLETS

INGREDIENTS:
2 peces de pasta fullosa extensible "La Cocinera"
1kg de cebes
4 paquets de bacó fumat
1 pot de bolets en conserva
1 pot de rovellons en conserva
2 iogurts grecs "Danone"
3 ous
2 talls de formatge Camembert
Farina (per a empolsimar la superfície d'amassar)
Oli d'oliva de Beneixama
1 pessiguet de sal
2 cullerades soperes d'orenga seca
1 polsim de pebre negre
PREPARACIÓ:
Traiem la pasta fullosa perquè es vaja descongelant. Posem a escalfar-se el forn a 200 graus a dalt, a baix i l'aire.
Pelem les cebes i les capolem menudes. Posem un raget d'oli abundant a la paella i quan estiga ben calent hi aboquem la ceba i l'anem fregint fins que agafe un color ben daurat. Hi aboquem, llavors el bacó fumat i continuem sofregint fins que s'hi daure també. Ara hi abocarem els bolets nets i escorreguts i continuarem fregint fins que tot estiga quasi fet. Ho tastarem i hi afegirem un polsimet de sal.
Ara trenquem els ous en un pitxer i hi aboquem els iogurts per a batre-ho tot bé amb un batedor de varetes (millor no elèctric).
Untem una llanda de forn amb oli. La folrem amb paper de forn.
Empolsimem de farina la taula i estirem la pasta fullosa amb el corró fins que quede ben fina. En estar bé, l'acoblem a la llanda, deixant-ne unes vores altes. Hi aboquem tot el sofregit anant amb compte que no ens hi caiga massa oli. El repartim per tota la superfície de manera que no queden espais sense cobrir.
Ara agafem el formatge i el fem a trossos i l'anem col·locant per damunt. En estar, hi abocarem els ous batuts amb els iogurts.
Empolsimem per damunt amb l'orenga i el pebre negre.
El posem al forn durant aproximadament mitja hora o tres quarts. Hem de vigilar que quede daurat per damunt però sense que es creme.
Deixarem que es refrede a la llanda del forn i, llavors ja el podem servir.

Aquesta va ser la meua recepta. Altres companys del Departament hi van dur coses també molt bones: Eva hi va aportar un deliciós pastís de formatge i l'Araceli un bescuit d'oli molt bo. La Maite va fer un pastís de xocolate boníssim. Els tinc demanades les receptes. Promet que, si me les donen, les publicaré. De moment us en deixe les fotos.

PASTÍS DE FORMATGE D'EVA
BESCUIT D'OLI D'ARACELI
PASTÍS DE XOCOLATE DE MAITE

10 comentaris:

Núria ha dit...

Francesc, no m'extranya que tingueu visites...amb aquest esmorçar boníssim que vau fer. La teva quiche, té una pinta boníssima i amb els ingredientes que té no m'extranya..i deu-n'hi dó dels pastissos de les teves companyes.

Petonets
Núria
Bon Nadal per tú i per l'Oreto

El cullerot Festuc ha dit...

Això si que és un esmorzar en tota regla!!!! M'encanten les quiches...pq a més admeten qualsevol ingredient...i la resta de pastissos espectaculars!!!
Petunets,
Eva.

Belen ha dit...

Caram Francesc, que be us ho monteu! Quina pinta mes bona te tot. M'ha entrat gana

Bon Nadal a tots amics! Frohe Weihnachten!

Sara Maria ha dit...

Ben acompanyat i ben alimentat... Carai!!

glòria ha dit...

Francesc,
Seré incapaç de fer aquesta quiche. Només haig de pensar que no hi tindré traça en lloc de dir-me la veritat i acusar-me del que sóc: una gandula a l'hora e cuinar.
Quina quiche i quins pastissos!

enric ha dit...

Ara entenc perquè deies en un dels teus comentaris que escrivies des del Califat Independent de Beneixama!!! Guaita'l, ell que ben acompanyat!!!

Per cert: quan vaig entrar a la universitat (en ple franquisme), vaig agafar com a assignatura optativa el català, que podies triar entre l'anglès, el francès o l'alemany.

Gemma ha dit...

Ostres, m'he quedat ben parada que el Valencià comparteixi departament amb Anglès i Francès... és per flipar! I és molt trist :(
Sort que no perdeu el bon humor i us dediqueu a fer esmorzars tan bons com aquest...
La quiche de bolets és de les meves preferides, m'apunto la idea de fer la crema amb iogurts, que jo normalment ho faig amb llet o nata líquida...
I ja tinc ganes de llegir les altres receptes, que ja saps que jo tinc debilitat per les receptes dolces ;)

Francesc ha dit...

Núria: la gent que no és dels departaments sol passar alguna estona a fer la mossegada i s'ho passen pipa.

Eva: són una colla molt enrotllada i ens ho passem pipa. Totes cuinen molt bé i, la veritat és que es llueixen.

Belén: Danke Schön! Und Fröhe Weinachten für Ihnen!

Glòria: el més complicat de tot plegat és la massa, però només cal comprar-la congelada i ja està. La resta és només fregir.

Enric: entre els tres departaments som només tres xics i 10 xiques. És com un petit "harem" en el qual manen elles, és clar.

Gemma: la col·locació en eixos departaments depén de qüestions d'espai. Ara, no deixa de ser curiosa la "distribució" de les llengües. A que sí? Pel que fa a les receptes, ens haurem d'esperar a la torna de les vacances. Promet, però, penjar-les només les sàpia. ok?

La cuina vermella ha dit...

Jo també vull ser del departament d''extrangeria'!! feu molt bona cara i sembelu molt ben avinguts!
Felicitats per muntar-vos-ho tant bé!
petons

Francesc ha dit...

Amics vermells: Hi esteu convidats! Només faltaria!!! ;D