dissabte, 2 d’agost del 2008

PANETS AL FORN D'ORETO


Ahir tocava aprofitar la verdura que ens quedava de manera que no es fera malbé. Oreto es va passar tot el matí a la cuina i tot fent gaspatxo andalús i d'altres, es va trobar que li quedaven dues mitges xapates sense la molla de dins i que no volia llançar a perdre. Hi havia també un tros de formatge emmental de feia dies i unes restes de salmó fumat. Se li va acudir una recepta "de reciclatge" que li va eixir particularment saborosa, per això la transcric tot seguit:

PANETS AL FORN D'ORETO

INGREDIENTS:
1 pa tipus xapata
1 pot de bolets diversos en conserva
Salmó fumat en talls prims
Ceba
Formatge emmental
Oli de Beneixama
Orenga
Pebre negre

ESTRIS:
1 colador fi
1 paella
1 ganivet
1 rall
1 plat
4 furgadents
1 plata de forn

PREPARACIÓ:
Posem a calfar el forn a 180º. Es parteix la xapata per la meitat i se li lleva la molla sense que se li trenque la crosta. Capolem la ceba i la fregim a la paella amb l'oli de Beneixama. Li afegim sal, orenga i pebre negre acabat de moldre. Obrim el pot de bolets diversos i l'aboquem al colador fi perquè amolle tot el líquid de conserva i els afegim a la paella. Ratllem ara el formatge emmental i el reservem en un plat. Quan la ceba ja està daurada sense cremar-se i els bolets estan cuits i gens bavosos, apaguem el foc i li afegim el formatge ratllat perquè es fonga tot remenant amb el cullerot de fusta.
Folrem l'interior del pa amb els talls de salmó fumat. Farcim ara el pa amb la barreja del fregit i assegurem la boca del pa amb dos furgadents perquè no se n'isca el farcit.
Col·loquem els panets al forn uns minuts tenint en compte que es fan quasi en un moment i que han de quedar cruixents però sense cremar-se.

No hem pogut fer fotos del plat perquè ens el vam menjar en un tres i no res.

11 comentaris:

Teresa ha dit...

Acabe de vore això de la trobada blocaire i està molt bé... l'única putada és que si la fan a Barna t'ix la broma per una pasta entre viatge, allotjament i tot això i allò...

Per què no organitzem una trobada blocaire a València? :-)

miquelet ha dit...

M'adopteu?

Cuinagenerosa ha dit...

no m'estranya, que us els mengessiu en un tres i no res, perquè per ser un plat de reciclatge, la veritat és que pinta molt bé. felicitats a l'oreto.

Delfica ha dit...

ei Francesc i Oreto!!!, avui el meu llibreter em truca al migdia i em diu: He comprat una xapata per sopar... Endevineu què hi haurà avui (llàstima de l'oli de Beneixama... haurà de ser d'Almeria) Petons calorosos família.

Francesc ha dit...

Teresa: Hola! Potser tens raó. A veure si ens animem i fem una trobada blocaire a València. B77.

Manel: La meua Oreto no és que siga molt de la cuina, però, quan s'hi posa, s'hi posa. Darrerament, està desconeguda. Fa cada cosa que te'n xuples els dits.

Dèlfica: mentre siga un bon oli, tant s'hi val. Ja em diràs com queda la vostra xapata! Besades.

glòria ha dit...

Frances i Oreto,
Torno passat el dia 15.
Molts petons i a re-escriuren's!!!
Glòria

Sara Maria ha dit...

No m'estranya gens no veure les fotos!

La cuina vermella ha dit...

Oreto, com cuides a la familia!!! aquestes xapates deuen ser la bomba!
volem la foto, eh?!

enric ha dit...

L'enhorabona, Oreto, per aquest gustós plat de reciclatge!

Vinga, va! Animeu-vos també a fer una trobada de blocaires al País Valencià, i és possible que algun(s) blocaires catalans també s'hi puguin apuntar, no?

Francesc ha dit...

Glòria: et desitge que passes unes boníssimes vacances. Besades. ;D

Sara Maria: és el que passa quan hi ha una cosa molt bona. ;))

Amics vermells: Oreto diu que, així que en torne a fer, els amagarà per fer-ne foto. ;D

Enric: gràcies pels elogis. Potser més endavant ens engresquem a fer una trobada blocaire i, és clar, tots/es els de "casa" hi esteu convidats/des. ;))

Francesc ha dit...

Miquelet: aquest correu meu va com una carabassera. Adoptar-te? Bé, és una possibilitat. Ara, no sé que en diria Milú. Salutacions