dijous, 7 d’agost del 2008

CARABASSETES FARCIDES







L'estiu és temps de carabassetes i, si en tens moltes, sempre has d'idear maneres noves de cuinar-les per tal de donar una alegria a la taula. Aquestes són, novament, invenció d'Oreto.


CARABASSETES FARCIDES

INGREDIENTS:
Carabassetes (=carbassons)
1 pot de bolets diversos en conserva
Salmó fumat en talls prims
Ceba
Formatge en talls tipus "tranxetes"
Oli de Beneixama
Orenga
Pebre negre

ESTRIS:
1 colador fi
1 paella
1 ganivet
1 rall
1 cullera de forma semiesfèrica
1 plat
1 plata de forn

PREPARACIÓ:
Posem a calfar el forn a 160º. Capolem la ceba i la fregim a la paella amb l'oli de Beneixama. Li afegim sal, orenga i pebre negre acabat de moldre. Obrim el pot de bolets diversos i l'aboquem al colador fi perquè amolle tot el líquid de conserva i els afegim a la paella.
Quan la ceba ja està daurada sense cremar-se i els bolets estan cuits i gens bavosos, apaguem el foc.
Ara partim les carabassetes per la meitat i amb l'ajut d'una cullera els traiem la polpa tenint cura de no trencar-li'n la corfa. La carabasseta que hem tret, la passem a una altra paella i la fregim fins que estiga cuita. Ara, l'afegirem a la paella amb els bolets.
Tallem el salmó fumat i l'afegim a la mescla de ceba, bolets, carabasseta...
Mentrestant, agafem la carabasseta que se'ns ha quedat com una barqueta i la posem al microones durant 3 o 4 minuts fins que amolle l'aigua que té.
Amb molta cura traiem les carabassetes cuites al microones i les posem en una safata de forn. Les anem omplint amb la barreja dels fregits i les enfornem durant uns 40 a 45 minuts.
Cinc minuts abans de coure-les, les en traiem un moment i les cobrim amb un llençolet de formatge i les tornem a enfornar fins que el formatge quede una mica daurat sense cremar-se.
Es poden menjar al moment o congelar-se ben embolicades, una vegada fredes, amb plàstic de cuina,

14 comentaris:

xaro ha dit...

Francesc , felicita a l’Oreto, perqué tenen una pinta ¡!!!!!
Una pregunta, això son albergínies o carbassons????
Salutacions

Francesc ha dit...

Xaro: Gràcies pels teus comentaris. Sí, són carbassons, el que passa és que a la foto han quedat amb la corfa de fora molt enfosquida. Salutacions.

miquelet ha dit...

Una recepta simple i amb molt bona pinta. Queda anotada.

La cuina vermella ha dit...

Oreto, Oreto, Oretooooo!!!! Les creacions de la teua dona són formidables!!! petons als dos!

Francesc ha dit...

Miquelet: Espere que t'agrade.

Francesc ha dit...

Amics Vermells: és veritat, tinc una dona que no me la meresc. Ella no era (fins ara) molt de la cuina, però, darrerament, ha descobert en ella una faceta de "cuinera" que, francament, em té molt i molt content. Sa mare també cuina molt bé i supose que alguna coseta se li deu haver "apegat". Besades per als dos de part meua i d'Oreto.

Teresa ha dit...

El dia del dinar ens preparareu alguna sorpresa culinària?

Bé, també podem comprar el dinar i així ningú s'ha de passar el matí cuinant (però aleshores pensaré que totes les fotos que penges al blog són de pega... que ho sàpies...).

(per fa, envía'm un correu, que com que he canviat d'ordinador ara no hi tinc la teua adreça electrònica).

El cullerot Festuc ha dit...

Ohhhhhhhhhhhhhhhhhh...escolta Francesc, les dones de casa teva fan uns plats fantàstics!!! Quina sort que has fet!!! Felicita a la cuinera!!!
Petunets,
Eva.

Francesc ha dit...

Eva: gràcies. Li ho diré de part teua. Segur que la farà contenta. Besades dels dos. ;D

Francesc ha dit...

Teresa: intentarem estar a l'alçada de persones, com vosaltres, que estimem de veritat. Besets meus i d'Oreto

Sara Maria ha dit...

Una recepta apetitosa i fàcil de fer... Mmmm... I això de coure les carabassetes al microones fa que tinguin poc oli... M'agrada.

Francesc ha dit...

Sara Maria: el fet que tinga poc oli fa que siga més mengívola i digerible. ;D

Bruguers ha dit...

Fins i tot jo penso cuinar aquesta recepta.
Alguna alternativa al salmó fumat? a la meva filla no li agrada gens i segur que el notaria de seguida.
Salutacions.

Francesc ha dit...

Bruguers: potser estaria bo amb algun peix blanc tipus lluç o amb bacallà una mica dessalat. O, també, amb alguns talls prim d'embotit. Tu mateixa. Segur que trobes alguna alternativa que t'agrade, sent com és que cuines de meravella. Salutacions.