dissabte, 29 de gener del 2011

TRUITA DE VERDURES I HAMBURGUESA

L'altre dia vam fer minestra de verdures i hamburguesa per a sopar i ens en va quedar una mica. Com que no m'agrada llançar el menjar, vaig pensar que potser podria "reciclar" les restes del sopar en forma de truita. I, la veritat, va quedar molt bona.

TRUITA DE VERDURES I HAMBURGUESA

INGREDIENTS:
Verdures de minestra bullides
1 hamburguesa de pollastre i vegetals fregida (de les de "Consum")
4 ous
1 puntadeta de barrejat d'espècies per a moldre (vitet, pebre negre, gingebre, coriandre, alfàbega, all sec)
Sal
2 cullerades d'oli d'oliva de Beneixama

PREPARACIÓ:
Tallem les verdures petites. Fem l'hamburguesa a tires primes i les tallem a daus. Mesclem els ingredients. Batem els ous en un plat fondo i hi afegim la barreja anterior, la sal i les espècies.
Posem a calfar les dues cullerades d'oli de Beneixama en una paella antiadherent (molt important). Quan l'oli haja assolit la temperatura adient, hi aboquem la barreja d'ous batuts, verdures i hamburguesa. Deixem que es qualle a foc lent per un costat. En estar per un costat, amb l'ajuda d'una tapadora plana, voltem la truita i la tornem a quallar per l'altre costat.

Quan considerem que ja és prou cuita, la posem al plat i ja està. Com que la vaig trobar una mica més olioseta del que voldria, la vaig col·locar un moment sobre un plat amb paper de cuina perquè n'absorbira l'excés. Una truita ben senzilla i saborosa.

13 comentaris:

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Francesc; Sort que les truites són un tot terrreny que podem fer-les servir sempre que ens vingui de gust i a quant sevol hora, i aquesta no és cap excepció.
Que vagi de gust Francesc¡¡

Gemma ha dit...

La truita sempre és un bon recurs per aprofitar les sobres, a casa en faig una de samfaina molt semblant que queda boníssima ;)

Q ha dit...

Una solució molt vàlida i saborosa per no llançar el menjar (a mi també em sap greu). també, és clar, per pujar millor la costera de gener.
Besets

La cuina de l'Eri ha dit...

Hola,
també a casa fem truita per aprofitar restes d'alguns plats. és un molt bona opció i que sempre resulta molt bona. Molt requetebé! Petons,

teresa ha dit...

Um!! que bona deu de estar, molt bona idea per no llançar les sobres del menjar.
Bessets
http://desdelacuinadelhort.blogspot.com/

Anònim ha dit...

Visca les truites i visca la cuina d'aprofitament!!

xisca ha dit...

Jo també em faig una de molt semblant , a la biblioteca hi ha un llibre de truites que n'hi ha moltes i crec que encara en podríem omplir un altre.

Una abraçada

xisco ha dit...

saps quina truita li agrada molt a ma mare? de tumbet. quan ha quedat tumbet del dia abans, ella l'encalenteix a una pella, i després li fica els ous batut i fa la truita.. jo no m'he atrevit mai a menjar-m'ho, però hi ha molta gent que s'ho menja

Anniki ha dit...

Hola!! He encontrado tu blog a través de otro blog y me quedo siguiendote pues me ha gustado!

MIra que me gustan las tortillas peor nunca he probado de ponerle hamburguesa, la verdad es que le puede dar un toque original! La proxim vez lo probaré :)

Tal y como te he dicho, me quedo siguiendote y me voy a dar una vueltecilla por tu blog!

Un beso y hasta tu proximo post!
GastroAdiKta

maragda ha dit...

jajajajajaja a casa tampoc llencem res, i sovint ens portem unes agradables sorpreses. Aquesta truita em diu: menja'm menja'm

Sóc ignorant supina: què és el "vitet"? és el primer cop que sento el mot...

Moltes besades!

Toni Juanet ha dit...

Avui he descobert el teu Blog i el trobo molt interessat. Encara no he tingut temps de coneixe'l a fons però ho faré i ja aniràs rebent els meus comentaris.
De moment veig que hi ha receptes, i això minteressa !!!
Prendré nota...
Fins aviat !

La Taula d'en Bernat ha dit...

Jo a vegades, quan faig menestra i en sobra un mica, aprofito per fer una truita, amb uns tallets de pernil o beicon. La idea de l'hamburguesa també m'ha agradat. Ho tindré en compte per la propera vegada!

Petons!
La Taula d'en Bernat

Francesc ha dit...

Josepb i Xisca: les truites són una font inesgotable d'inspiració. En faríem milers!!!!

Gemma, Queti, La cuina de l'Eri, Teresa, Els fogons de Labordeta: aprofitar les restes del menjar i fer una cosa que no siga el mateix que havíem menjat pot resultar molt divertit. No puc pensar a llançar a perdre el menjar. Em dol molt fer-ho. Sempre pense en la gent que passa gana. ;D

Xisco: truita de tumbet, dius? A mi SEGUR que m'agradaria. Si la fa ta mare, ha de ser "bocatto di cardinale"...

Anniki: Hola!! Encantat que t'haja agradat. Ara em passe pel teu blog. Salutacions i benvinguda.

La Quina de Lúculus: hola Maragda!! El "vitet" (o "ditet") és una manera valenciana d'anomenar el més conegut "bitxo" o "pebre coent". Besades

Toni: Benvingut!!! Ara mateix passe a visitar el teu. Salutacions

Anna: doncs, jo m'apunte això dels tallets de cuixot i el bacó. Besades