dimecres, 24 de desembre del 2008

SALMÓ A LA PAPILLOTA

Hui, per a dinar, volíem una cosa que fóra fàcil i saborosa. Ahir vaig veure al "Mercadona" un llom de salmó net bo i vaig pensar que ens hi aprofitaria.


SALMÓ A LA PAPILLOTA

INGREDIENTS:
(Per a 6 persones)

1 Llom de salmó net, sense espines.
1 i 1/2 de cebes morades.
1 kg de creïlles (=patates).
Oli d'oliva de Beneixama.
Anet.
Pebre blanc.
Sal.PREPARACIÓ:
Posem el forn a escalfar a 200º C. Pelem les creïlles (=patates) i les tallem a làmines molt fines. En estar, les deixem en un llibrell amb aigua perquè amollen el midó. Mentrestant, pelem les cebes i les tallem a rodanxes el més prim que puguen.
Posem un bon raig d'oli en una paella i l'escalfem. Colem les creïlles i les fem ben escorregudes. Les posem a fregir en l'oli ben calent, amb una mica de sal, sense parar de remenejar fins que estiguen fregidetes i daurades.
Folrem una safata de forn amb un bon tros de paper d'alumini (el doble i una mica més de llarg que la plata de forn. Damunt, hi col·locarem les creïlles escorregudes de l'oli. Les empolsimem amb bona cosa d'anet i, més moderadament, de pebre blanc i sal.
En l'oli de fregir les creïlles, fregirem les cebes (amb una mica de sal) i han de quedar ben daurades i sense que es cremen. Les rodanxes aniran fent-se cércols de ceba a mesura que vagen fregint-se.
En estar, les aboquem damunt de les creïlles i tornem a posar-hi bona cosa d'anet i, més prudentment, pebre blanc i sal.
Sobre tot plegat, col·loquem el llom de salmó amb la pell cap avall. Li posem sal, pebre blanc i bona cosa d'anet.
Amb el paper d'alumini fem un paquet que ha de quedar hermètic, sense cap forat, per tal que es coga el de dins amb els sucs del peix i de la ceba i la creïlla.
Enfornem el salmó i l'hi deixem coure durant, aproximadament, 1h a 150º C. Mentre es cou, veurem que el paquet s'infla una mica. És normal. Els bafs de la cuita, que no en poden eixir, fan que s'estove el paper d'alumini.
A l'hora de servir-lo, hem d'anar molt amb compte que, en obrir el paquet, el baf pot tindre molta temperatura i ens hi podríem cremar. Per això, en obrir el paquet ens farem la cara enrere.
Ara ja el podem servir al plat acompanyat de la ceba i la creïlla.
El salmó ha quedat ben cuit, suau, boníssim i gens sec. Coses de la papillota.

16 comentaris:

Mercè ha dit...

Francesc que rebó aquest salmó! Bones Festes i Bon Any Nou per a vosaltres!!

Sara Maria ha dit...

Senzill i fàcil, si... però... quina gana que fa veure'l!!! Bon Nadal!!

Sara Maria ha dit...

Senzill i fàcil, si... però... quina gana que fa veure'l!!! Bon Nadal!!

Francesc ha dit...

Mercè: era la primera vegada que el feia i ha resultat molt i molt gustós. ;D

Sara Maria: sí que fa gana, sí. A mi és que el salmó és un dels peixos que més m'agraden. ;)

josep ha dit...

Francesc,
Tot i que la "salmonera" de casa es la Glòria, aquest plat fa "menjera" , com dieu vosaltres.
Una abraçada i bones festes!

Núria ha dit...

Frances, m'agrada el salmó i en papillote i amb aquest acompanyament de ceba y patata...més encara. Ha d'estar boníssim...i com tu dius gens sec...La papillote, es una passada!!

Bon Nadal!
Núria

Chis ha dit...

Amics meus, tot i que jo no menjo peix (un error de programació del meu cos, al·lèrgia en diuen) m'encanten les coses a la papillote.
I aquest salmó té molt bona pinta!!
Bones festes!!

Francesc ha dit...

Núria: hola!!! Gràcies pel teu comentari. Era la primera vegada que feia aquest plat i em va sorprendre que quedàs tan gustós. Va agradar a tothom. Besades, fada dolça!!!

Chis: estimada Chis! Doncs, sí que és una pena això de l'alèrgia. Si et serveix de consol, jo no puc beure llet de vaca, em prova molt malament, i no t'imagines la de llet que he begut de petit fins a no fa massa anys. De vegades "no me'n recorde", en bec i en pague les conseqüències. Però és que m'agrada tant! Ara en bec de soia i em va bé. Això de la papillota no ho feia massa, però, vistos els resultats, trobe que en faré més vegades. Besades

Mar Calpena ha dit...

Molt, molt bon Nadal! I visca la papillote!

Francesc ha dit...

Mar: Visca, tot plegat!!! ;D

Bruguers ha dit...

Hola, potser riureu una miqueta a costa meva però... què és l'Anet???
Si tot va bé faré aquest plat diumenge.
Salutacions i que acabeu de passar unes molt bones festes.

Francesc ha dit...

Bruguers: estimadíssima, de rialles, cap ni una. L'anet és el que en castellà en diuen "eneldo". En altres llocs del català també se li diu "fenoll pudent". Besades guapa, i gràcies per la confiança de preguntar-nos-ho. ;D

Bruguers ha dit...

Gràcies per l'aclariment. Jo en dic "fonoll"
A l"hinojo" castellà també l'anomeno igual.
Salutacions

Francesc ha dit...

Bruguers: nosaltres també en diem "fenoll" (=fonoll) a l'"hinojo". ;D

enric ha dit...

En obrir el paquet, farem la cara enrere, però de ben segur que la "farem de seguida endavant" atrets per la deliciosa flaire que en deu sortir d'allà dins. No sóc gaire "salmoner", però aquesta preparació la tindré en compte.

Francesc ha dit...

Enric: queda una oloreta molt bona, però sí que s'hi ha d'anar amb compte perquè el baf pot agafar molta temperatura. A casa sí que som molt del salmó. A mi m'agrada especialment.