dissabte, 9 de febrer del 2008

LA CULTURA ÉS PERILLOSA

Ahir m'assabentava que les biblioteques valencianes poden arribar a perdre més de 500.000 llibres perquè la Generalitat Valenciana no ha signat encara l'acord amb el Ministeri de Cultura pel qual es comprometia el Consell a ingressar una xifra semblant als 2'2 milions d'euros del ministeri de Madrid. Concretament, n'haurien d'ingressar 810.000.
Ja es veu que aquesta colla que ens desgoverna té por a la cultura. Qui en té una mica es fa més lliure i és capaç de criticar el que no li sembla bé. Pot veure que hi ha alguna cosa més que el "levante feliç" que ens mostra dia rere dia l'oracle fals de Canal 9. Pànic escènic: el nostre (?) president no contesta els periodistes. Ací ens volen com a l'època de l'Imperi Romà: pa i circ (fórmula 1, Copa Amèrica i events diversos...). No hi ha diners per a la cultura (ni la pròpia) ni per als llibres, però sí per a fer macroespectacles que donen vots. Els ciutadans amb neurones pensants són perillosos per als qui volen una societat adormida i gens reivindicativa.

Si en voleu saber més, podeu clicar aquest enllaç: http://www.levante-emv.com/secciones/noticia.jsp?pRef=3809_39_405229__CULTURA-bibliotecas-perderan-medio-millon-libros-Consell-ignora-plan-estatal