divendres, 6 de febrer del 2015

TRENA DE PASTA FULLOSA AMB CEBA, BACÓ, PANSES I PATÉS

El Nadal ja ho té, això. Comprem de tot i bo i, passades les festes nadalenques, van quedant pel frigorífic i pels racons del rebost restes de menjar que, si no ens les anem acabant, s'aniran fent mal bé. Si mai ens ha agradat a casa tudar el menjar, menys encara ara, que tanta gent no arriba ni a tindre el mínim imprescindible per a cada dia. Per això, ara fa uns dies, vaig veure que quedaven unes restes de patés encara "mengívoles", un paquetet de bacó fumat, panses... i de tot d'una em va vindre la idea de fer aquest plat d'aprofitament.

TRENA DE PASTA FULLOSA AMB CEBA, BACÓ, PANSES I PATÉS


INGREDIENTS:
Restes de patés (al pebre, fines herbes, de campanya...)
1 placa de pasta fullosa de "Consum"
100g de bacó fumat
1 ceba de Figueres mitjana
1 cullerada d'oli d'oliva de Beneixama
3 cullerades soperes de panses sense pinyol
1 ou
5 cullerades de formatge emmental ratllat
Sal

PREPARACIÓ:
Posem les panses a hidratar en un got amb aigua mineral calenta, durant uns minuts.
En una paella antiadherent, posem l'oli i la posem a escalfar. Tallem la ceba a trossets, la salem i l'afegim a la paella de manera que s'hi vaja fregint, tapada, fins que quede daurada i tova. Si molt convé, li podem afegir un parell de culleradetes d'aigua mineral perquè continue coent-s'hi. L'anirem remenant de tant en tant perquè no se'ns creme ni se'ns enganxe.
Quan la ceba ja està quasi al punt, li afegim el bacó i les panses ben escorregudes i ho sofregim tot a foc mitjà durant cinc o sis minuts, de manera que es barregen tots els sabors.
Posem a escalfar el forn a 200ºC a dalt, a sota i amb l'aire.
Batem l'ou que teníem reservat
En una safata de forn coberta de paper, estenem la pasta de full i li fem uns talls com els de la foto. 
Punxem tota la part central amb una forqueta per tal que, en coure-la, la pasta fullosa no puge. Pintem aquesta part amb ou batut.
Repartim per damunt la barreja de ceba, panses i bacó.
Tallem els patés a trossets i els col·loquem per damunt. Convé que els talls no siguen molt gruixats.
Amb els talls de pasta fullosa anem fent la trena i la tanquem per totes bandes.
Quan estiga tota tapada, la pintem amb més ou batut de manera que tota la superfície estiga ben pintada. Si regalla per les vores una mica d'ou, no passa res.
Ara li posem per damunt tot de formatge emmental (o el que tinguem per casa) ratllat.
Enfornem la trena a la part baixa del forn de manera que el fons de la mateixa es rostisca bé.
Traurem la trena de pasta fullosa del forn quan la vejam ben daurada i cruixent. Depén de cada forn, és clar. Al de casa va estar llesta en un quart d'hora.
L'en traiem i la servim en una safata. Queda boníssima i molt alimentosa. Una manera relativament senzilla d'aprofitar el menjar que tenim per casa.

5 comentaris:

El pare ha dit...

Una bona manera d'aprofitar restes que van quedant. Realment té molt bon aspecte.

Unknown ha dit...

Jo la vaig fer amb espinacs a la catalana i va quedar molt bona, tant dolça com salada és una genial idea!

La Cuina de l'Olga ha dit...

Una trena deliciosa!!!! M'agrada molt la combinació dels ingredients!!!
Petonets!
Olga

Núria ha dit...

Quina trena més bona, m'agrada molt el toc dels patès, deu ser una delícia a la boca!
Petons

Francesc ha dit...

El pare: era molt bona, de ben de veres. Gràcies pel teu comentari.

A mossegades: prenc nota del teu suggeriment!! Gràcies

Olga: gràcies guapa!!!

Núria: aquesta trena és un pecatòrum!!!