divendres, 7 de novembre de 2014

CASSOLA DE ROVELLONS, LLONGANISSA I MAGRE

Els dies que puc guisar amb tranquil·litat m'agrada recuperar receptes tradicionals d'aquelles que fa un munt d'anys que no has fet i que saps que són bones. De casualitat en vaig trobar una per la xarxa que era pràcticament idèntica a una que feia ma mare, llevat que ma mare hi posava vi i la que jo m'hi vaig trobar no en duia. Són tot variacions d'uns mateixos ingredients de muntanya on les nostres àvies s'inventaven plats diferents per fer més agradable la menjuga diària. A més, el poder cuinar en cassola de fang els canvia el sabor als aliments, trobe que els fa més gustosos que fets en una d'acer.

CASSOLA DE ROVELLONS, LLONGANISSA I MAGRE

INGREDIENTS:
500g de rovellons
300g de llonganisses de Ca Nàcher (8 llonganisses)
300g de cap de magre de porc a trossos
4 cullerades soperes de pinyons
8 cullerades d'oli d'oliva de Beneixama
Julivert fresc
Sal
1 got de vi ranci (jo no en tenia i en vaig posar de Moriles)

PREPARACIÓ:
Posem a escalfar el forn a 200º C a dalt, a sota i amb l'aire.
 
Fem ben nets els rovellons i els tallem a trossos no massa menuts. Els posem al fons de la cassola.
Tallem les llonganisses en quatre parts i les hi afegim junt amb el cap de magre. 

Ara tallem el julivert (un bon pessic) i l'aboquem. 
Tirem per damunt els pinyons. Salem i aboquem l'oli cru. Li afegim el got de vi. 
 
Tapem la cassola i l'enfornem a 1/3 de l'altura del forn. Abaixem la temperatura del forn a 180-170ºC i només amb la funció de sota i l'aire.
Coem al forn durant 40 minuts amb l'olla tapada.
Passat aquest temps, destapem la cassola i continuem coent-ho tot durant altres 10 o 15 minuts. Aquesta part ja la faig amb el forn apagat per tal d'aprofitar-ne la temperatura que hi resta.
 
En estar, traiem la cassola del forn amb molta cura de no cremar-nos i ja ho podem servir. 
 
Queda un plat boníssim i per a sucar-hi una barca de pa sencera!!!

4 comentaris:

Gemma ha dit...

llàstima que no pugui arribar l'oloreta a través de l'ordinador... mmm...
una bona llesca de pa i a disfrutar!

Pilar C. ha dit...

Quina meravella de cassola, d'aquests menjars aquí en diem "platillos" i a mi em tornen boja, i aquest que ens portes avui té uns ingredients que m'encanten, bolets i botifarra combinen de meravella i amb la resta d'ingredients de la cassola... no segueixo que se'm fa la boca aigua! jejejeje Un petó!

Les receptes que m'agraden

M Glòria ha dit...

Quin "platillu" Francesc!!!!
Boníssim.

PTNTS
Dolça

Francesc ha dit...

Gemma: l'oloreta era molt temptadora!!! :D

Pilar C i M. Glòria: aquests "platillos" són molt de casa nostra, eh? Ara bé, molt de règim no ho són... :D