divendres, 28 de novembre de 2014

QUIX DE CARXOFES, ESPÀRRECS I CAMAGROCS AMB CUIXOT I FORMATGES

Hi ha dies que t'abelleix molt cuinar i, sense pensar-t'ho massa, trobes al frigorífic tot el que et cal per passar un guster. Això em va ocórrer a mi l'altre dia que, cercant cercant, vaig trobar alguns ingredients que em van inspirar aquesta quix que segur que repetiré perquè està bona de ben de veres.

QUIX DE CARXOFES, ESPÀRRECS I CAMAGROCS AMB CUIXOT I FORMATGES


INGREDIENTS:
1 làmina de pasta fullosa no congelada
1 manoll d'espàrrecs
4 carxofes
1 got de camagrocs secs
75g de cuixot a trossets
4 cullerades d'oli d'oliva de Beneixama
1 polsim de sal
3 ous sencers
3 clares pasteuritzades
2 cullerades de formatge 0% greix
1 cullerada sopera d'orenga seca
1/4 de got d'aigua mineral
150g de formatges ratllats (gouda, manxec i parmesà)
Mantega per a greixar el motle

PREPARACIÓ:
Rentem els espàrrecs, els partim per on es trenquen i la part tendra la fem a trossets directament. La part més dura, la pelem amb un pelaverdures i també la fem a trossets.
Pelem les carxofes i les tallem a làmines fines.
Posem els camagrocs en un plat i els ruixem amb l'aigua per tal que s'hidraten.
En una paella gran, posem l'oli de Beneixama i hi aboquem els espàrrecs i les carxofes, salem i ho anem fregit tot. Primer a foc viu i, després, a foc lent i amb la paella tapada perquè vagen fent-se tovets. Quan ja estiguen una estona, colem els camagrocs (que ja estaran ben hidratats) i els afegim a la paella i continuem sofregint tot sense deixar de remenar fins que tot estiga ben fregit i els sabors s'hagen mesclat. Quasi al final, hi afegirem el cuixot perquè s'hi faça una mica; no gaire, perquè no ens quede salat.

Posem a escalfar el forn a 250ºC en funció rebosteria (a dalt, a sota i amb aire).
Greixem un motle antiaderent amb la mantega. Retallem un tros de paper de forn de la mateixa mida que el fons del motle, el col·loquem i el tornem a greixar.
Amb molta cura, posem la pasta fullosa en el motle i li punxem tot el fons amb una forqueta perquè en enfornar-la, no puge.
Aboquem el farciment en el motle i el repartim més o menys igual per totes bandes.
En un llibrell alt, batem els ous, les clares, un poquet de sal i l'orenga amb un batedor manual fins que tot estiga ben mesclat.
Aboquem la mescla sobre la quix de manera que es repartisca bé. Ara només ens queda abocar el formatge per damunt i enfornar la nostra quix a la tercera part de l'altura total del forn.
 
Passats cinc minuts, abaixem el forn a 200ºC i deixem que s'hi coga durant aproximadament 20 minuts. Ara, tornem a abaixar el forn a 150ºC i el posem només en funció grill i aire fins que es daure, durant aproximadament uns 10 o 15 minuts més. I ja està.
Com sempre, hem d'anar vigilant el forn perquè cadascun funciona d'una manera i sempre podem tindre la nostra quix coent-s'hi durant més o menys temps segons vejam.

El resultat és una quix saborosa i que està igual de bona tèbia que freda.

5 comentaris:

Cuinant a Canet Gemma ha dit...

Una quix bestial, per començar i no parar.
Bon cap de setmana

amparo puig ha dit...

Quina bona pinta, paco. Tinc el forn trencat, buaaaa. Un abraç.

La Cuina de l'Olga ha dit...

Xiquet, quina passada!!! Quin goig que fa!!!
Petons i bon cap de setmana!!!
Olga

Gemma ha dit...

Les quiches admeten molta imaginació, oi? I aquesta, ha de ser ben bona!

Emi ha dit...

Quina recepta mes bona, m'encanta la barreja de les carxofes i bolets. Una abraçada.

Emilia del bloc Al caliu de la cuina