divendres, 14 de novembre de 2014

BESCUIT DE CARABASSA PERLAT DE XOCOLATE

La carabassa torrada és boníssima, però hi ha vegades que n'arribes a tindre tanta que no en dónes l'abast. En teníem una que podia fer-se malbé i vaig pensar que això no podia passar. Vaig cercar per la xarxa la manera de fer-ne un bescuit. Total que, d'ací i d'allà em vaig idear un bescuit de carabassa a partir del senzillíssim bescuit de iogurt i amb alguna variació m'ha eixit un bescuit tan humit que sembla un flam. Ara bé, és boníssim!!

BESCUIT DE CARABASSA PERLAT DE XOCOLATE
INGREDIENTS:
400g de carabassa torrada neta
1 potet de iogurt de formatge 0%
1 potet de farina integral de blat
1 potet de farina de dacsa (Maizena)
1 potet d'oli d'oliva de girasol
1/2 potet de sucralina
1/2 potet d'edulcorant apte per a forn
1 sobre d'impulsor (Royal)
1 potet de perles de xocolate "Hacendado".
3 ous
Margarina per a untar el motle
Farina per al motle

PREPARACIÓ: 
Posem a escalfar el forn a dalt, a sota i amb l'aire a 200º C.
Col·loquem la carabassa en un bol i la triturem amb la batedora fins que quede homogènia.
En un bol, posem els ous i l'oli i els batem fins que estiguen ben mesclats. Mesclem la farina amb l'impulsor i cernem tot sobre el bol. Hi afegim, també cernent-la, la farina de dacsa. Ho mesclem tot fins que aparega una mescla homogènia. Seguim ara amb la sucralina i l'edulcorant, fins que queden ben mesclats amb la resta dels ingredients.
 
Ara ve el moment d'afegir-hi la carabassa i d'anar mesclant-la amb el batedor de varetes fins que tot estiga integrat.
Afegim les perles de xocolate i tornem a mesclar tot.
Untem el motle amb la margarina i l'empolsinem amb farina per tot. Per extraure'n l'excés, peguem un colp sec del motle sobre una superfície dura.
Aboquem a dins la mescla anterior i l'enfornem.
Abaixem la temperatura a 180º C i el coem a l'altura de la tercera part del forn però només amb aire i la part de baix durant una hora. Quan passen els primers vint minuts, tapem el motle amb un plat o amb paper de plata per tal que no se'ns creme per damunt i continuem coent fins al final, anant alerta que no se'ns creme i que cada forn és un món.
Quan estiga cuit, traiem el motle del forn i deixem que repose fora durant una mitja hora fins que estiga tebi. Ara posem el motle sobre un plat i hi bolquem el bescuit.


En estar fred del tot, l'empolsinem, si volem, amb sucre glacé i ja ens el podem menjar. Quan en fem un tall, apareixen les perles de xocolate repartides per tota la massa!!

4 comentaris:

Cuinant a Canet Gemma ha dit...

Aquesta semana he fet un de molt semblant, quedan super flonjos oi???
Muas

Gemma ha dit...

mmm... ara mateix en menjaria un bon tall per esmorzar! La carbassa i la xocolata combinen super bé!

M Glòria ha dit...

Quina pinta més bona!!!!
Saps que faig amb la carabassa torrada quan en tinc amb excés? La congelo en porcions de 100g així quan la necessito per a cocs, magdalenes i altres llepolies només cal obrir el calaix del congelador.
PTNTS
Dolça

Francesc ha dit...

Cuinant a Canet Gemma: Flonjos, dius? Flongíssims!! Són molt i molt bons.

Gemma: ja ho pots ben dir!!

M Glòria: aquesta idea teua em sembla molt encertada!! La posaré en pràctica.