divendres, 7 de febrer del 2014

QUIX POTI-POTI 2

Ara fa un temps vaig publicar una altra quix que la vaig anomenar "Quix poti-poti". Una mena de quix on hi cap tot. És una bona manera de reaprofitar restes de festes. En aquest cas, de les de Nadal. Ja sabeu que no m'agrada llançar a perdre res ni que se'm tude el menjar. Per tant, quan en llegireu els ingredients, veureu que no hi pose quantitats (llevat de les salses i alguna coseta més), perquè tot depén del que hi vulgueu posar o del que tingueu en eixe moment per casa.

 QUIX POTI-POTI 2

INGREDIENTS:
1 paquet de pasta fullosa (de les de forma redona) "La cocinera"
Foie "De luxe" (del Lidl)
Formatge tronxon
Formatge de cabra
Formatge Brie
Ceba
Bolets xinesos "nameko"
Bonítol en oli d'oliva
Pebrots del piquillo
Succedani vermell de caviar
2 cullerades soperes d'orenga seca
1 culleradeta de café de cúrcuma
1 cullerada d'oli d'oliva de Beneixama
3 ous
6 cullerades soperes de formatge 0% "Hacendado"
Mantega (per a greixar el motlle)

PREPARACIÓ:
Primer de res, posem el forn a 200º C a dalt, a sota i amb l'aire.
Untem de mantega un motlle redó (pot ser desmuntable o no). Tallem un redolí de paper de cuina de la mateixa mida que el cul del motle. El col·loquem dins i el tornem a greixar amb més mantega. 
Traiem la placa de pasta fullosa i la col·loquem al motle, de manera que quede ben distribuïda i amb una vora ben alta. Ara la punxem pel centre de manera que quan l'enfornarem no puge.
En el fons posarem la ceba fregida amb els bolets "nameko" en una cullerada d'oli d'oliva de Beneixama.
Ara comencem a distribuir els elements de manera que queden com en cercles concèntrics: el primer cercle, el foie; ara el formatge de mamella; el pernil dolç tallat a trossets prims a tisora; continuem amb el formatge "tronxon"; la tonyina i, per damunt, el succedani de caviar vermell. Com en tot, es tracta d'anar posant el que tinguem per casa i que siga compatible. 
Tallarem ara els pebrots "del piquillo" a llenques primes, també a tisora i les distribuirem per damunt des del centre cap a les vores.
Preparem ara l'element que lligarà tot plegat: en el got de la batedora posarem les sis cullerades de formatge 0%, els tres ous (sense la closca!!), l'orenga i la cúrcuma i ho batrem tot.
 
Quedarà una mescla molt groga, però no passa res. Amb l'ajuda d'un pitxeret, la distribuïm per damunt de la quix.
Ara ve el moment de posar els últims trossos de formatge: el Brie i el de cabra, tal i com es veu a la foto. Si ens agrada alguna altra classe de formatge o no tenim els de la recepta, els podem canviar, i ja està.
 
Posem ara la quix al forn a la meitat de l'altura total. Com que el tenim a 200º C, hem d'abaixar-lo quan hagen passat cinc o sis minuts d'haver-lo enfornat. El posarem, llavors, a 180º C durant 20 minuts. Passat aquest temps, tornarem a abaixar el forn a 160º C durant 10 minuts més. Com que cada forn és un món, la duració de la cuita por variar molt. Sobretot hem de fer perquè ens quede cuit per totes bandes i sense que se'ns creme.
 
Quan el vegem que ja està bo, la'n traiem (procurant no cremar-nos!!) i la deixem una estona sobre una reixeta. Quan la puguem manipular sense cremar-nos, la traurem del motlle i la col·locarem sobre un plat que quede bé. 
 
 I ja ens la podem menjar. Està boníssima tant tèbia com freda, i acompanyada d'una amanida de fulles verdes, encara millor.
Va agradar molt a tots i va ser una bona manera d'aprofitar totes eixes restes de coses bones que ens van quedant a la nevera una vegada passen les festes de Nadal. 

2 comentaris:

No tot són postres ha dit...

boníssima aquesta quiche. les podem fer amb qualsevol cosa que tinguem a la nevera i sempre queden perfectes!
PTNTS
Dolça

Francesc ha dit...

Gràcies a tots/es pels vostres comentaris i disculpeu-me per no poder-vos respondre adequadamant.