divendres, 21 de febrer del 2014

BESCUIT DE LEMON CURD

El bescuit que us presente ara és fruit de la necessitat d'aprofitar un poc de lemon curd casolà que m'havia sobrat de fer un altre dolç i sis rovells vidus que tenia. Té un sabor molt marcat de llimó i és súper addictiu!! A més, és molt senzillet de fer perquè és el típic bescuit de iogurt que, en aquest cas, no en duu...

BESCUIT DE LEMON CURD


INGREDIENTS:
1 potet (dels del iogurt) de lemon curd casolà
6 rovells d'ou (o tres ous sencers)
2 potets de farina de blat
1 potet de farina de dacsa (= Maizena)
1 potet d'oli d'oliva de Beneixama
2 potets de sucre
1 sobret d'impulsor (Royal)
Mantega
Farina (per al motle)
Sucre glacé

PREPARACIÓ:
Escalfem el forn a 200º C a dalt, a sota i amb l'aire.
En un bol posem els rovells i el sucre i els batem amb un batedor manual de varetes. Fet això, hi afegim l'oli i el lemon curd i continuem batent fins que tot tinga una textura homogènia.
En un altre bol tamisem les dues farines i l'impulsor. Ara tornem a tamissar la mescla sobre el bol on teníem la barreja d'ous, sucre, oli i lemon curd. Batem tot novament fins que s'homogenitze tot.
Untem ara un motle de corona amb mantega i l'empolvorem amb farina fins que n'estiga tot cobert. Amb un colp sobre una superfície dura li'n llevarem el sobrant.
Aboquem ara la mescla dins del motle i l'enfornem a la meitat de l'altura del forn. N'abaixem la temperatura a 180º C i el continuem coent durant uns 40 minuts. Alerta amb el temps de cuita perquè cada forn és un món!
Quan estiga fet, el deixem temperar dins del motle durant uns minuts i, quan estiga tebi, l'en traiem i el deixem sobre una reixeta perquè perda humitat i no se'ns quede moll.
A l'hora de servir-lo, l'empolvorem per damunt amb sucre glacé i ja està.
Al final ha resultat un bescuit boníssim i amb un sabor de llimó intens i deliciós!!

4 comentaris:

Tapa't de tapes ha dit...

Quina bona idea, aprofitar el lemon curd per una cosa diferent que per farcir o decorar! EL pastís que ens presentes deu estar de vici!!! petons, Francesc. I bon cap de setmana!

No tot són postres ha dit...

M'encanta... ja saps que aquesta és una de les meves Francesc!

PTNTS
Dolça

Gemma ha dit...

Sóc fan de tot el què porta lemon curd!!! I m'encanta la idea de substituir el iogurt pel lemon curd en aquesta típica coca de iogurt. Ha de quedar molt bé, ho provaré!

Mònica Tarradellas ha dit...

Ostres...a mi que la llimona em perd....m'encantaria! Petons!