divendres, 28 de febrer del 2014

PÉSOLS CUITS AMB CEBA I CUIXOT

Els pésols són una classe de llegums que m'encanten. Sobretot si són frescos. Els congelats no tenen, per al meu gust, ni punt de comparació. L'altre dia en vaig trobar al mercat i, de tot d'una que els vaig veure, vaig pensar que els faria cuits amb cuixot. És una preparació molt coneguda de tothom i a casa sempre n'hem fet. A més, és facilíssima de fer!!!
PÉSOLS CUITS AMB CEBA I CUIXOT



INGREDIENTS:
200g de pésols novells (sense la tavella)
6 tallades primes de cuixot
3 cebes mitjanes
2 cullerades d'oli d'oliva de Beneixama
6 avellanes (fregides)
6 ametlles (fregides amb pell i tot)

1 galeta estil "digestive"
1/2 cullerada (de les de café) de mostassa en gra
1 cullerada (de les de café) d'orenga
1 all
1/2 got de mistela
1/2 got aigua mineral o filtrada
Sal

PREPARACIÓ:
Traiem els pésols de la beina, els rentem i els reservem.
Pelem les cebes i les tallem a rodanxes primes. En una cassola antiadherent posem les dues cullerades d'oli de Beneixama i hi sofregim la ceba, amb un polsimet de sal, fins que estiga transparent i comence a daurar-se. Hem d'anar alerta amb la sal perquè el cuixot ja n'aporta al plat.
Tallem el cuixot a llenques primes. L'afegim a la cassola i li peguem unes voltetes. Seguidament, hi afegim els pésols ben escorreguts i seguim sofregint i remenant durant dos o tres minuts.
Ara és el moment d'afegir-hi la mistela i l'aigua. Coem tot a foc viu durant uns deu minuts.
Mentrestant, prepararem una picada. En el morter posarem la sal i l'all i els picarem. Una mica més tard, les ametlles i les avellanes i les picarem també fins a reduir-les a una massa més o menys homogènia. Ara li afegim la mostassa i continuem picant i mesclant. Després, l'orenga i la galeta i seguim picant-hi tots els ingredients fins que estiguen ben mesclats. Agafem dues o tres cullerades del brou de la cassola i les afegim a la picada per a deixatar-la. Si cal, hi afegirem una mica més d'aigua. Mesclem tot i ho afegim a la cassola.
Continuem coent-hi tot plegat a foc moderat durant cinc o sis minuts més i servim.
Queda un plat boníssim i ben sa. Apte per a sucar-hi una barca de pa sencera!!!

2 comentaris:

Tapa't de tapes ha dit...

Que bons, aquests pèsols! I ara que ja en vé el temps, ho hem d'aprofitar! Petons

Gemma ha dit...

Als pèsols guisats no hi poso mai una picada, el proper dia ho provaré, que ha de quedar molt bo i amb una salsa molt lligada.