divendres, 7 de març del 2014

BESCUIT DE LLIMÓ I XOCOLATE

L'altre dia havien de vindre a berenar els meus cosins Paco i Amàlia, amb Leo i Andrés, i vaig pensar: què els prepare? De seguida ho vaig tindre clar: un bescuit de llimó. Així aprofite que ara estan en la seua millor època i que els de ca la meua sogra són dolcencs i gens agres. Al final també s'hi va apuntar la Maricruz, i en vam ser una bona colla!! El bescuit va eixir boníssim, i gens empalagós. Es fa quasi exactament igual que un "Bescuit de taronja i xocolate" que vaig publicar en aquest mateix blog ja fa un temps.


BESCUIT DE LLIMÓ I XOCOLATE





INGREDIENTS:
1 llimó
250 g de sucre
170 g de farina
70 ml d'oli de girasol
3 ous
1 sobre d'impulsor "Royal"
1/2 got de gotes de xocolate "Hacendado"
1 mica de mantega per a greixar el motlle
1 mica més de farina per al motlle
1 puntadeta de sal
Sucre glacé

PREPARACIÓ:
Posem a escalfar el forn a 200º C a dalt, a sota i amb l'aire.
Rentem la pell del llimó. En ratllem la pell  sense que toquem, per a res, la part groga o blanca, perquè ens amargaria el bescuit.
Separem les clares del rovells i els reservem per separat.
Pelem el llimó i el fem a trossets en un llibrell. Hi afegim la seua ratlladura, el sucre, l'oli  i els tres rovells. Amb l'ajuda d'una batedora, ho triturem tot plegat fins que en quede una mescla homogènia.
Amb l'ajuda d'un colador fi o d'un cernedor, cernerem la farina i l'impulsor sobre la mescla anterior. Amb un batedor manual de varetes ho mesclarem tot amb moviments embolcallants fins que tot estiga ben mesclat.
Alcarem ara les clares a punt de neu fort amb la puntadeta de sal. Sabrem que estan al punt que volem quan, en voltar el recipient on les hem batudes, aquestes no caiguem. Ara bé, si no n'estem segurs, millor no ho fem, no siga cosa que tinguem un desastre!!
En tindre les clares bé, les aboquem sobre la barreja anterior i les anem incorporant suaument amb un batedor manual de varetes perquè no perden aire i tot agafe una consistència ben esponjosa. Llavors, hi incorporarem les gotes de xocolate de la mateixa manera.
Agafem un motlle boniquet. En aquest cas n'he usat un de silicona. Tot i que diuen que no cal, greixem ara el motlle amb la mantega i li aboquem una mica de farina. El voltem per totes bandes fins que n'estiga cobert. Per tal que amolle la que li'n sobra, peguem un colpet amb el motlle sobre la taula o el banc i així només hi quedarà la farina que li calga al motlle.
Omplim el motlle i li fem dos o tres colpets secs sobre una superfície dura. Així l'aire que puga haver n'eixirà en forma de bombolletes. Ara el col·loquem sobre una safata de forn. L'enfornem i deixem el forn només amb l'escalfor de baix a 145-150ºC (recordeu que l'havíem preescalfat a 200º C!). El mantindrem dins durant uns 45 a 55 minuts. Ara bé, com que cada forn és un món, aneu alerta de vigilar-lo. Sobretot no hem d'obrir el forn durant els primers 35 minuts. Passat aquest temps, podem anar comprovant-ne la cuita amb l'ajuda d'una broqueta de fusta. Quan vejam que ja ens n'ix neta, és el moment de traure el bescuit.
Ara que està cuit, deixem el motlle uns cinc minuts sobre la taula perquè perda una mica de temperatura. Passat aquest temps, bolquem el motlle sobre una reixeta i deixem que el bescuit s'hi vaja refredant i perdent la humitat que li sobra.
Quan estiga tebi, el posem sobre una plata i ja està. Jo l'he decorat amb el sucre glacé passat per un coladoret fi.
Ha estat tot un èxit!!

4 comentaris:

Fem un mos ha dit...

Amb el gustet a llimona i les gotes de xocolata deu d’estar boníssim !!
Una abraçada

Chus Castro ha dit...

Me'n recordo del pastís de taronja i xocolata... aquest promet ser tan bo com aquell. Me l'apunto.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Francesc; Un bon pastís, de ben segur, que amb tanta colla es va acabar ben aviat...¡¡
Salutacions Francesc¡¡ :O) :O)

Mònica Tarradellas ha dit...

Grandíssim biscuit!