divendres, 14 de març de 2014

TRUITA D'ESPINACS, PANSES I PINYONS

Hi ha vegades que, sense pensar-t'ho uns ingredients et transporten anys enrere. Feia molt de temps que no feia aquesta truita tan senzilla i tan bona. I l'altre dia, regirant el rebost em vaig trobar amb unes panses de Nadal i uns pinyons i vaig pensar: truita d'espinacs!!

TRUITA D'ESPINACS, PANSES I PINYONS


INGREDIENTS:
3 ous frescs
2 manolls d'espinacs ben frescos
1/2 got (dels d'aigua) de panses sense pinyol
1/2 got (dels d'aigua) de pinyons
2 cullerades d'oli d'oliva de Beneixama
Sal

PREPARACIÓ:
Rentem ben nets els espinacs perquè no els quede cap resta de terra. Els tallem les fulles i les reservem. 
En una paella posem una cullerada d'oli d'oliva de Beneixama i, quan estiga calent, hi aboquem els espinacs, les panses i els pinyons, tot alhora. Així, les panses s'aniran reblanint amb l'aigua que vagen amollant els espinacs i els pinyons no se'ns cremaran. Hem d'anar remenant i coent-ho tot plegat a foc mitjà perquè no se'ns creme res i tot quede cuit. 
En un llibrell batem els ous amb una mica de sal. Els hi afegim el contigut de la paella. Ho mesclem tot bé.
A la paella anterior hi posem l'altra cullerada d'oli d'oliva. En estar ben calent, aboquem la barreja d'ous i espinacs i anem quallant la truita de manera que ens quede cuita, però sucosa.
En estar, la posem en un plat i a menjar-nos-la!! Està igual de bona calenta com freda, però jo la preferisc calenta. La mescla del sabor de les panses i els pinyons amb els espinacs fa molt bon conjunt. Per cert, que les quantitats que he posat d'aquests dos ingredients són "orientatives", com en tot, les podem variar a gust de consumidor o del que tinguem per casa.

6 comentaris:

Tapa't de tapes ha dit...

Bona, francesc! Ideal per un sopar complert, al costat d'una bona llesca de pa amb tomàquet. Bon cap de setmana!

Unknown ha dit...

Genial, la truita d'espinacs a la catalana.A mí també m'encanta trobar-hi el toc dolç de les panses. Bon cap de setmana.

No tot són postres ha dit...

Truita d'espinacs a la catalana... jo com la Marina amb una bona llesca de pa de pagès o una mica de pa de vidre sucat amb tomaca... Baixo el pa i tu poses la truita!!!

PTNTS
Dolça

Unknown ha dit...

Doncs jo també m'apunto si voleu porto el vi
Muas

Teresa ha dit...

Amb el que m'agrada m'apuntaria i tot... alguna coseta dolça portaríem... !

Francesc ha dit...

Gràcies a tots pels vostres comentaris i disculpeu-me que no us conteste directament. Besades!! :D