divendres, 2 d’agost del 2013

ANGEL FOOD CAKE

L'Angel Food Cake és un tipus de bescuit d'origen nordamericà. Fa temps que em vaig comprar el motle que recomanen per a fer-lo i ja volia estrenar-lo. Per això, un dia d'entre setmana que tenia temps (cosa rara), m'hi vaig posar i, la veritat, va eixir bé. Per tal de preparar-lo vaig seguir fil per randa les instruccions d'aquest blog. Sembla complicat, al principi, però no ho és gens. Només cal seguir les indicacions de la recepta.

ANGEL FOOD CAKE

INGREDIENTS:
9 clares d'ou pasteuritzades
100g de farina tamisada (cernuda 4 vegades per airejar-la bé)
200g de sucre glacé (cernut 3 vegades per eliminar-ne grumolls)
1/4 culleradeta de sal 
1 culleradeta de cremor tàrtar 
1 culleradeta d'extracte de vainilla 

PREPARACIÓ:
Preescalfem el forn a 170 º, encés a dalt, a sota i amb l'aire.
Batem les clares, a velocitat baixa, juntament amb el cremor tàrtar i la sal, durant un minut fins que el cremor tàrtar s'hi haja dissolt totalment. Llavors, augmentem la velocitat de la batedora i continuem batent durant 2 o 3 minuts fins que les clares hagen muntat i aconseguim que s'hi formen pics tous. 
Sense deixar de batre, abaixem la velocitat i hi anem incorporant el sucre glacé a cullerades, a una velocitat de 2 cullerades cada 15 segons. Les clares haurien de tindre ara un aspecte lluent. Aturem la batedora, i comprovem que les clares estan ben dures. 
Hi incorporem ara l'extracte de vainilla i continuem batent a velocitat mitjana durant 1 minut. 
Disminuïm la velocitat i hi afegim una cullerada de farina. Continuem batent fins que no hi queden rastres de farina. Repetim el procés amb la resta de la farina fins que l'hàgem acabada. Les clares ara haurien de tindre un aspecte suau i esponjós.
Tallem un redolí de la mida de la base del pastís amb un forat al centre de la mesura del tub central i el col·loquem al fons del motle.
Passem la massa al motlle i ens assegurarem que la massa hi quede uniformement repartida i arribe bé a la base. Si volem allisar la superfície podem fer-ho, però no és important ja que aquesta part serà la base del pastís. Enfornem el motle durant 40 minuts a una altura mitjana, sense obrir-ne la porta. El procés de cuita no hauria de durar més de 50 minuts. Com que cada forn és un món, haurem de controlar que estiga dauradet per fora però sense cremar-se. 


Passat el temps corresponent, retirarem el motlle del forn amb molta cura. Cal capgirar el motle i deixar-lo refredar durant almenys 1 hora. Passat aquest temps, li passarem una espàtula  o un ganivet pels costats i per la vora del tub perquè es desenganxe el bescuit. Aquesta mena de motlles tenen la base desmotllable, així que li pegarem la volta sobre un plat. Si hem tingut la precaució de posar el redolí de paper de forn, la part de dalt del bescuit tindrà millor aspecte.
El pastís s'haurà de refredar uns 45 minuts més sobre una reixeta fins que es refrede totalment. I ja ens el podem menjar!!!

Encara que semble feble, s'ha de tallar amb un ganivet de serreta. Queda amb una textura entre el bescuit tradicional i la coca de llanda.
Un dels talls del pastís va ser amb xocolate negre desfet i trossets de sucre de coloraines per damunt. També va resultar molt gustós... I més calòric encara!!!
 

8 comentaris:

Paprika en la cocina ha dit...

Francesc, desconocía esta receta, pero la verdad es que tiene una pinta espectacular y seguro que estaba bueno, digo estaba por que no dejarías ni las migas.
Un beso.

dolors ha dit...

No conozco esta receta ,pero mi familia ha hecho siempre algo parecido y con este molde....en mi tierra se llama mazapán, nada que ver con lo que se llama y se conoce con tal nombre.

Francesc ha dit...

Red Rose: fa molt bona cara, és veritat. I, com tu dius, no en vam deixar ni les engrunes!!! Besades i gràcies per la teua visita

Dolors: segur que la teua recepta, amb massapà, ha de ser encara més bona. Salutacions i moltes gràcies per visitar-me.

Mònica Tarradellas ha dit...

Fa dies que vull preparar un angel cake...aquest sembla tan esponjós! Una passada!

Mònica Tarradellas ha dit...

Fa dies que vull preparar un angel cake...aquest sembla tan esponjós! Una passada!

Francesc ha dit...

Mònica: és molt esponjós i saborós. Si el fas, ja veuràs com t'agradarà. Gràcies per visitar el meu blog.

Unknown ha dit...

Quina bona pinta!!! Jo també tinc el motlle a punt, però no trobo el cremor tartar enlloc...espero aconseguir-lo aviat, m'has fet agafar ganes de provar-lo.

Francesc ha dit...

Sandra Plana: ja em diràs si et va agradar o no. Espere que sí. Gràcies pel teu comentari.