dimecres, 23 de març de 2011

AMANIDA D'ENDÍVIES AMB VINAGRETA DE LLIMÓ I ANOUS

Una manera senzilla de fer una amanida diferent, però no per això menys saborosa. Poc calòrica i ben mengívola.

AMANIDA D'ENDÍVIES AMB VINAGRETA DE LLIMÓ I ANOUS

INGREDIENTS:
3 endívies
4 cullerades d'oli d'oliva de Beneixama
2 cullerades de suc de llimó (=llimona)
8 anous pelades
1 polsim de sal

PREPARACIÓ:
Rentem les endívies i les disposem en forma d'estrela al plat.
Escorreguem el llimó i en colem el suc.En un got posem dues cullerades de suc de llimó i el polsimet de sal. Batem enèrgicament amb l'ajuda d'una cullera perquè s'hi dissolga la sal. Ara li anem afegint l'oli i continuem batent fins que lligue.

Posem les anous en un morter i les piquem ben menudes. Hi afegim la vinagreta anterior i tornem a mesclar, amb el picamà, perquè s'hi barrege bé.

Aboquem la vinagreta sobre les fulles d'endívia i ja està. Té un sabor diferent, més suau que una vinagreta normal i és més digestiva.

6 comentaris:

Queti B. ha dit...

De sempre m'ha agradat la llima a les amanides. Aquesta, amb el toc àcid i l'amarg, deu estar molt bona. Gràcies!
Una abraçada

Albota ha dit...

M'encanta: un plat senzill, lleuger, sa i boníssim!

Gemma ha dit...

Les endívies i les nous són una combinació clàssica que m'encanta. Només li falta el toc del rocafort ;)

Menja de bacalla.Josepb. ha dit...

Francesc; Una amanida senzilla i plena de gust.
Que vagi de gust Franesc¡¡ :-D

Fem un mos ha dit...

Les endívies així amanides estan delicioses, nosaltres les fem molts cops però amb una barreja de fruits secs, es que soc al•lèrgica a les nous
Una abraçada

Francesc ha dit...

Queti: trobe que la llima suavitza molt la vinagreta. A cada vegada m'agrada més. Besades

Albota: era molt lleuger, sí. ;D

Gemma: segur que amb el Rocafort seria molt més bo, però se'ns dispararia el recompte calòric. Besades

JosepB: moltes gràcies, amic!!! ;D

Fem un mos: quina llàstima això de l'al·lèrgia. Conec unes quantes persones que en són al·lèrgiques. Això és una guitza. Ara, el canvi per altres fruits secs és una bona solució. Salutacions