diumenge, 20 de març de 2011

PASTÍS DE POMA DE LA REINA DE CAN LOI

La recepta original del "Pastís de poma de la reina de Can Loi" és de la bona amiga Chis, del blog "Coses de Can Loi i altres herbes". Ella és "la reina" d'eixe blog tan particular. La Francesca és una xica de Mallorca molt artista en camps diversos: la cuina, l'escriptura, la música... i sempre té un somriure contagiós. Bé, el cas és que per al seu aniversari va preparar aquest deliciós pastís de poma i va ser comentar-li-ho a Oreto, mirar-se'l i demanar-me que li'l preparara. És molt senzill i saborós. Només cal seguir les instruccions que transcric literalment:

PASTÍS DE POMA DE LA REINA (DE CAN LOI)

INGREDIENTS:
Per al pastís
6 pomes pelades i tallades a làmines
75 gr de farina
85 gr de sucre
85 gr de llet
30 ml d'oli
2ous
1 culleradeta de cafè de llevat químic
un polsí de sal
una culleradeta de cafè d'extracte de vainilla

Per a la cobertura:
55 gr de mantega
85 gr de sucre
1 ou

PREPARACIÓ:
Encendrem el forn a 200º.
Posarem tots els ingredients de la pasta dins un bol gran, manco les pomes, i remenarem amb un batedor fins que la pasta estigui ben lligada i comenci a fer bimbolles. Ho reservarem.
Mentrestant preparam la poma. S'ha de tallar prima i s'ha d'anar afegint a la pasta i amb una espàtula anirem remenant perquè la poma se banyi de la massa cada tallada.
A continuació, ho posarem dins un motle desmuntable i ho enfornarem uns 25-30 minuts.
En aquests temps, esponjarem la mantega de la cobertura amb el sucre. Quan s'hagi estovat tot hi afegirem l'ou i farem que s'integri. Ho guardarem.
Passada la mitja hora de cocció, traurem el motle del forn i hi posarem la cobertura. Ho tornarem enfornar 10 minuts més.

Passat aquests 10 minuts, ho traurem del forn i ho deixarem refredar i ho posarem a la gelera perquè sigui ben fresquet hora de menjar-s'ho.

Val a dir que a ella li va eixir més vistós el pastís que no a mi (només cal mirar les seues fotos i comparar-les amb el meu resultat). Ara bé, de sabor: fantàstic!!! Segur que la faré més vegades.

11 comentaris:

Gemma ha dit...

M'encanten TOTS els pastissos de poma, sobretot si són com aquest ben carregats de fruita.
Segur que l'Oreto va quedar encantada amb aquest pastís tan bo! ;)

Queti B. ha dit...

Francesc,
perquè estic enfitadeta de tant de bunyol amb xocolate, que me'n menjaria un tall ara mateix. Els pastissos de poma són dels que més m'agraden; més lleugers que d'altres amb cremes, trufes... i amb el puntet una miquiua àcid de la poma.
Com mimes la teua reina, xiquet!
Una abraçada als dos

La cuina de l'Eri ha dit...

Sempre m'agrada provar els diferents pastissos de poma que veig. Hi ha tants.. però cap igual, així que me l'apunto. una abraçada,

La lionesa - narcís ha dit...

Hola
Dons a tu també t’ha quedat molt be
bona cuina

Anna ha dit...

Mmmmm! M'encanten els pastissos de poma i aquest té una pinta exquisida! Segur que ja no end eu quedar ni un bocí...
Me'n vaig a treure el cap pel blog de la teva amiga!

Petons!
La Taula d'en Bernat

Gemma ha dit...

Passa'm un troçet, sispli.

Muas!

Glòria ha dit...

Llàstima que hi ha uns quants quilòmetres de distància entre Beneixama i Barcelona, perquè si no, jo també te'n demanaria un!

Fem un mos ha dit...

El pastis de poma es un dels meus preferits, t’ha quedat fantàstic i de ben segur molt i molt bo.
Una abraçada

Chis ha dit...

Ei! que ho acab de veure ara mateix i mare meva quina cara que fa!! molt millor que el meu! de molt!!!
I moltes gràcies per totes aquestes floretes que m'has tirat! Guapos que sou!

starbase ha dit...

La Chis és artistassa i en soc molt fan. Ara que per aquí entre la taula i el llit n'hi ha també 'mucho arte' :)

Francesc ha dit...

Gemma: a l'Oreto li va agradar molt, però a mi també!!! :D

Queti: les falles ja ho tenen, això de menjar molts bunyols!! És que la meua reina és "molt reina"!!! ;D

La cuina de l'Eri: si el fas, t'agradarà, ja veuràs!!

La lionesa - Narcís: gràcies!!

Anna: se'ns va acabar de seguida!!!

Gemma: te l'enviaria per fax, però no m'hi cap!!! ;D

Glòria: no em refie gaire jo de la rapidesa de correus... ;D

Fem un mos: era boníssim, de veritat.

Chis: floretes, dius? Veritats grosses!!! T'estimem, ja ho saps. El teu pastís feia molt bona cara i el resultat: deliciós!!! És una recepta que repetiré més vegades. Segur. Gràcies per eixes receptes tan fantàstiques que prepares. Muac!!!

Starbase: la Chis és una crac!!! Gràcies, amic!! ;D