Ara és temps de fraules (=maduixes) i fraulots. N'he trobat uns que feien un aspecte boníssim i m'he posat a preparar aquestes postres tan senzilles, saboroses i poc calòriques (unes 120 Kcal per ració).
COPA DE FRAULOTS AMB IOGURT NATURAL I DE LLIMÓ
INGREDIENTS:
100 g de fraulots (=maduixots) madurs
1 iogurt natural 0% de greix
1 iogurt natural sabor llimó 0% de greix
2 cullerades d'edulcorant en pols (aspartam)
PREPARACIÓ:
Rentem els fraulots, els escorreguem i, llavors, els llevem la part verda. En reservem quatre o cinc dels mes grans i bonics. La resta, els tallem a bocinets ben xicotets.
Obrim el iogurt de llimó i el remenem amb la cullera perquè quede cremós.
Agafem una copa alta i bonica i hi posem una capa de maduixots capolats. Ara, una capa del iogurt de sabor llimó. Damunt, més fraulots tallats menuts. Ara una altra capa de iogurt natural.
Tallem els fraulots que havíem reservats en quatre parts i els anem distribuint damunt de les copes, que quede boniquet. Una estoneta al frigorífic i a gaudir-ne!!!
Per cert, aquest és el post de cuina que en fa 100!!!!
Tallem els fraulots que havíem reservats en quatre parts i els anem distribuint damunt de les copes, que quede boniquet. Una estoneta al frigorífic i a gaudir-ne!!!
Per cert, aquest és el post de cuina que en fa 100!!!!
14 comentaris:
Unes postres excel.lents!!
I n'aprendrem de paraules, amb tu, Francesc. Això de fraulots m'era totalment desconegut! Visca la riquesa de la nostra llengua!!
PTNTS
Dolça
Ja ho deia jo que m'aniria molt bé aquests plats de dieta, he, he...
Segueix així que vas bé.
Una besada
Ens agraden molt els maduixots amb iogurt!!
No havia vist mai aquesta paraula "fraulots", m'ho apunto!
Petonets
Fraulots? no havia sentit mai aquesta paraula! :)
M'encanten les maduixes amb iogurt!!!
Petunets,
Eva.
Una bona manera de menjar bo i sa, i sobretot ens va de perilla de cara a dietes, o intens de dietes...
Avui ja hem ampliat vocabulari, això de fraules i fraulots m'ha agradat!
Salutacions!
Mm.... m'has encertat el gust al 100%! Una copa lleugera, refrescant i ben carregada de vitamines...
Boníssim!
Quina paraula més divertida, fraulots, no l'havia sentit mai!
Una abraçada!
veig que tots ens hem quedat més amb el nom de la cosa que amb la cosa mateixa, però no puc evitar dir que m'ha fet molta gràcia sentir per primer cop aquest nom. i que el conjunt fa molt de goig.
una abraçada.
Dolça: el mot tradicional de dir "maduixa" a la valenciana és "fraula". Apareix al diccionari de l'AVL. Però encara no està acceptada per l'IEC.
Xisca: crec que tindré dieta fins que em jubile...
MaryLou i Eva: és una paraula valenciana que, potser, seria "exportable".
Teresa: a Mallorca també en diuen fraules. ;D
Gemma: és super lleugera i bona de fer.
Illeta: a mi "fraulots" em recorda a "frarots"... he he!!!
Manel: hi tens tota la raó. La paraula ha fet via!! El conjunt era boníssim i lleuger. Salutacions
Deliciosament refrescant i una manera fantàstica de gaudir d'uns postres sense engreixar els "michelins".
Una abraçada
Francesc, deliciós!! Això m'ho faig tot sovint per berenar ara que les maduixes són ben dolces. :)
Petons!
Aquestes postres si que engresquen: boníssimes, precioses a la vista, elegants a la taula, i a sobre amb poques calories. Moltes gràcies per compartir la recepta, amic.
Gracias por tu participación en este HEMC.
¡Y muy contenta de descubrir tu blog!
Un saludo,
Palmira
Josep: és que jo tinc molts "mitxelins"...
Mercè: les maduixes i els maduixots són tota una temptació i, tal com estan ara, encara més.
Amics Vermells: mooltes gràcies!!! Venint de vosaltres, és "un plus".
Palmira: gracias. Igualmente.
Publica un comentari a l'entrada