diumenge, 5 d’abril de 2009

MOUSSE DE MADUIXES

L'altre dia vam trobar al bloc de "Cuina per llaminers" aquesta recepta. De tot d'una que la vam descobrir, Oreto va pensar que la volia fer, i això ha estat aquest diumenge. Nosaltres, però, n'hem canviat les proporcions perquè, ací som molt llépols. Ací va la recepta de
MOUSSE DE MADUIXES

INGREDIENTS:
1 kg de maduixes
150 g de sucre
2 taronges

7 fulles de gelatina

500g de formatge Mascarpone

PREPARACIÓ:
Escalfem aigua en el microones i hi posem a remull les fulles de gelatina.
En un llibrell aboquem 750 g de les maduixes a trossos, el mascarpone, sucre i ho batem tot amb la batedora fins que quede com un puré de tot plegat. En estar, hi afegim l'aigua amb les fulles de gelatina i ho tornem a batre tot perquè es mescle bé.
Repartim aquest puré per les copes de cristall o el recipient que vulguem. Les posem en el frigorífic per tal que la mousse n'agafe la textura adient.
Ara preparem la salsa de maduixes de damunt: posem en un llibrellet 200 g de les maduixes que havíem deixat, el suc de les taronges i sucre. Ho passem tot per la batedora i per un colador fi per tal que hi queden les llavoretes.

Quan la mousse ja ha agafat la textura adient gràcies a la gelatina, aboquem per damunt de cada copa mig ditet de la salsa de maduixes.
Amb les maduixes que ens han quedat, fem algun adornament i ja està.
És millor deixar-les a la nevera fins el moment de servir-les per tal que estiguen més fresques.

13 comentaris:

CocinArte ha dit...

OHHH...us ha quedat genial i la presentació maquíssima!! Jo també vaig fer ahir una crema de maduixes...però aquesta ha d'estar insuperable!!

Petons
Núria

Mercè ha dit...

Francesc, oi que és ben senzilla de preparar i boníssima?? :)
Vosaltres n'heu fet quantitat per un regiment!! ;)
El pastís mousse també l'haureu de provar perquè també va tenir molt d'èxit i el gust és molt semblant! ;)
Petons!

josep ha dit...

Francesc,

Us ha quedat un presentació boníssima i el gust m'imagino que encara havia de ser millor.
Una abraçada, amics llépols!

La cuina vermella ha dit...

Hola estimats llèpols, ens quedem amb les vostres proporcions en la recepta, sembla genial i mooolt bona! moltes besades guapos.

Belen ha dit...

quin goig fan!!! I jo que tambe soc una llepolona...i les maduixes amb taronja estan requetebonissimes...!

El cullerot Festuc ha dit...

Quina presentació mésw bonica que us ha quedat!!!
Petunets,
Eva.

enric ha dit...

Doncs mira: Al so del “Tio canya” (no em puc estar de tornar-la a escoltar), et felicite per les tres darreres receptes publicades, i m’alegre cada volta que veig en els comentaris que t’arriben l’interès per part dels que en Matisset ens anomene “principatins” :) per les vostres formes de dir, que no solament ens enriqueixen, sinó que ens fan sentir més a prop a tots plegats.

Marta Rieradevallink ha dit...

Quina pinta! Ja em venen ganes de menjar-me'l!

Josepb. ha dit...

Francesc; El vermell de la passió i la primavera... la sang altera¡. Josepb -menja de bacallà-

Francesc ha dit...

Núria: gràcies. Tot el mèrit és d'Oreto. ;D

Mercè: ens agrada molt el teu bloc i les receptes de maduixes encara més. Besades.

Josep: la mescla de la mousse amb la salseta era sensacional. Som uns llépols sense remei. Salutacions.

Amics Vermells: és el que té ser tan llaminers. Amb poquet no en tenim prou. ;D

Belén: gràcies, guapa!!! Besades.

Eva: la presentació és molt versàtil perquè el vermell de la maduixa dóna molt de joc. :D

Enric: el coneixement mutu és el que ens fa i ens farà fort. Recorda l'exemple de la mata de jonc. Salutacions

Marta: és una recepta molt fàcil i que té un resultat espectacular. Si t'agraden les maduixes, hi gaudiràs.

JosepB: ets un crac!!! Salutacions

Gemma ha dit...

Que bona!!! Ara que les maduixes són tan bones, val la pena aprofitar la temporada, oi? I amb el mascarpone lliguen tan bé... mmm... ara jo també tinc ganes de fer-lo, com l'Oreto ;)

RUBEN ha dit...

Ostres, que bé que us ha quedat aquest copa, a més pel que veig no és gaire complicat. Molt bé!
Una abraçada

Francesc ha dit...

Gemma: si la proves, la mousse, repetiràs. Està boníssima. Salutacions

Rubén: és facilíssima de fer i té un sabor fantàstic. Salutacions