divendres, 29 d’agost del 2014

AMANIDA D'ALBARGINA TORRADA AMB HERBETES

L'època de les albargines (que és com diem a Beneixama a les albergínies), sempre donen molt de joc i es poden preparar de moltíssimes maneres. Una de ben fresqueta i adient per a l'estiu és la que vos propose hui.

AMANIDA D'ALBARGINA TORRADA 
AMB HERBETES
INGREDIENTS:
4 alberginíes mitjanes (o 2 de grans)
2 cullerades d'oli d'oliva de Beneixama
1 cullerada de suc de llimó colat
1 polsim de sal
Hebetes: comí, sèsam i orenga.

PREPARACIÓ:
Torrem les albargines amb pell i tot. En estar, les deixem refredar. Quan ja estiguen fredes del tot, les pelem i les tallem a rodanxes de dit de grosses amb un ganivet de serreta.
Disposem les rodanxes en un plat de manera que queden boniquetes. 
En un got posem el suc de llimó i el polsim de sal i fem que s'hi dissolga. Hi afegim l'oli i mesclem tot fins que emulsione com una vinagreta. Repartim això per damunt de les rodanxes d'albargina. Si veiem que ens en falta, podem variar-ne les proporcions tot afegint-hi més suc de llimó o més oli segons convinga.
Amb cura, emposinem l'amanida amb les herbes. La quantitat va a gustos, però convé no passar-nos-en.
 
Ara ja només cal deixar-la al frigorífic durant unes hores perquè estiga ben fresca quan ens la vulguem menjar, i ja està. Fàcil, estiuenca, fresca i ben poc calòrica.

3 comentaris:

amparo puig ha dit...

Té bona pinta, Paco. I tiran-li un poquet de salsa per damunt?

No tot són postres ha dit...

A casa meva en diem "aubergínies" I aquesta recepta m'encanta!!!
PTNTS
Dolça

les receptes que m'agraden ha dit...

Francesc aquesta amanida m'encanta! Adoro les albergínies de totes les maneres, així que aquesta segur que me encanta! no trigaré gens a probarla! Un petó!

Les receptes que m'agraden