divendres, 8 d’agost de 2014

CASSOLETES DE PASTA BRISA AMB CEBA, BOLETS I CUIXOT D'ÀNEC

Fa uns dies van vindre a casa uns cosins meus a fer un berenar-sopar. Ells portaven les postres i nosaltres vam posar la resta. Entre altres coses més senzilletes, els vaig preparar aquestes cassoletes de pasta brisa que no són més que una "versió" de la "salsa de magre" de Beneixama. Van resultar molt i molt saboroses.

CASSOLETES DE PASTA BRISA 
AMB CEBA, BOLETS I CUIXOT D'ÀNEC


INGREDIENTS:
(Per a 12 cassoletes)
2 làmines de pasta brisa refrigerada
150 g de bolets en conserva (100g de rovellons i 25 de xiitake i 25 de camagrocs)
3 cebes mitjanes
120 g de cuixot d'ànec a tallades "Hacendado"
2 ous mitjans o 3 de petits
2 cullerades soperes de formatge 0% "Hacendado"
Pebre i clavell
2 cullerades d'oli d'oliva de Beneixama
Sal
Formatge ratllat (emmental, gouda i parmigiano)
Margarina (per a untar els motles)

PREPARACIÓ:
Pelem les cebes i les tallem a rodelles el més fines possible. Posem una cullerada d'oli d'oliva de Beneixama en una paella antiadherent i, quan estiga ben calent, hi aboquem la ceba i un polsimet de sal. Tapem amb una tapadora i l'anem sofregint fins que estiga daurada. Arribats en aquest punt, amb unes tisores, la tallem a trossets menudets.

Mentre es fa la ceba, tallarem els bolets a trossets el més menudets possible i farem el mateix amb les tallades de cuixot d'ànec.
Ho afegim tot a la paella on teníem la ceba i li posem un polsimet de pebre i clavell mòlt i sal, si convé. Ho anem sofregint tot a foc molt lent fins que els ingredients deixen anar totes les seues aromes i sabors.
Posem a escalfar-se el forn a 200º C a dalt, a sota i amb aire.
Alhora que es va fent això, podem començar a tallar la pasta a redolins amb un motle redó o amb una tassa.

Untem de margarina els motles i acada un li acoblem un redolí de pasta brisa de manera que faça cassoleta.

Omplim cada motle amb una cullereta quasi fins a la vora.
En un pitxer batem els ous amb el formatge 0%. Aquesta mescla l'anem repartint a dins de cada cassoleta.
Per a acabar, posem damunt de cada una de les cassoletes una culleradeta de formatge ratllat del que tingues per casa. Jo hi vaig posar aquesta barreja perquè eren els que tenia a casa en eixe moment.

Posem els motles en una plata de forn i els enfornem a un terç de l'altura total del forn.
Passats els cinc primers minuts de la cuita, abaixem el forn a 160º C i continuem coent-hi les cassoletes fins que estiguen daurades i amb bon aspecte.

Les traiem del forn i deixem que perden temperatura. En poder, les desemotlem i les servim.
 
Estan molt bones, són laborioses però gens complicades de fer i l'aspecte és de primera. 

3 comentaris:

Georgina Cuina del Marroc ha dit...

Quina bona idea! Queden molt ben presentats! !

Marta e-cuina ha dit...

Quina bona pinta, Francesc!. Les hauré de fer algun dia...

Pilar C. ha dit...

Que bones aquestes tartaletes, fan de festa major! T'han quedat molt bé, m'ho apunto!

"Les receptes que m'agraden"