divendres, 6 de juny del 2014

GELAT LIGHT DE XOCOLATE

L'estiu s'acosta i és temps de gelats. Si, a més, volem que no ens engreixen massa, podem optar per solucions casolanes més lleugeres, com és el cas. Potser no serà tant bo com un gelat amb tots els ets i els uts, però de gust no està gens malament!!

GELAT LIGHT DE XOCOLATE


INGREDIENTS:
1 pot sencer de formatge 0% "Hacendado"
8 cullerades soperes de xocolate "Valor" 0% greix, en pols
200 cc d'aigua mineral o filtrada
8 gotes d'aroma d'avellana
4 unces de xocolate valor 70% sense sucre
1 i 1/2 cullerades soperes de sucralosa (o 3 c.s. d'aspartam)

PREPARACIÓ:
En un pitxer alt, posem primer la meitat del formatge i li aboquem el xocolate en pols. Ho mesclem tot ben mesclat alhora que li anem afegint els 200 cc d'aigua mineral. Potser ens costarà mesclar-ho amb el batedor manual de varetes perquè queda una mica espés al principi però, al final, ja és més bo de fer. 
Ara li afegirem l'aroma d'avellana, la sucralosa (o l'aspartam) i la resta del formatge i ho batrem tot amb el batedor manual fins que els ingredients presenten un aspecte homogeni.
Agafem les unces de xocolate sense sucre i les posem en una bossa de plàstic tancada hermèticament. Amb l'ajuda d'una maça de cuina les fem a trossets menudets i els afegim a la barreja anterior.
Seguidament, ho posem tot a la geladora i la programem durant el temps indicat fins que la mescla quede amb una textura cremosa, i ja podem gaudir d'un gelat de xocolate deliciós i amb ben poques calories!!!
Com que no té sucre, potser siga apte per als diabètics. De tota manera cal consultar la mena d'edulcorant que hi utilitzem per tal de no tindre-hi un disgust.
La geladora que utilitze només té una capacitat de 0'8 litres, per això només l'òmplic a 750 cc per qüestions del volum en gelar-se.

2 comentaris:

Gemma ha dit...

Tots estem en plena temporada d'operació bokini, així que aquest gelat em sembla perfecte. I jo sóc fan dels gelats, així que m'emporto la recepta. I si és de xocolata, encara millor ;)

Mònica Tarradellas ha dit...

Espectacular, deliciós i light...no es pot demanar més!