divendres, 20 de juny del 2014

QUIX VEGETARIANA

L'altre dia havien de vindre a sopar a casa els meus sogres i com sé que per a sopar no són gens amants de la carn, em vaig idear una quix que no en duu i no per això va quedar menys gustosa. Com veureu, hi ha entre els ingredients 3 bajoques (=pebrots), 1 de cada color. És que en vaig comprar una safateta d'aquelles que en duu una de cada i les tenia escalivades

QUIX VEGETARIANA



INGREDIENTS:
200g de gírgoles
450g de bajoques del piquillo de pot
1 bajoca roja escalivada i pelada
1 bajoca verda escalivada i pelada
1 bajoca groga escalivada i pelada
1 bon pessic de fulles de julivert (1 tassa de les de cafè i llet plena de fulles)
2 alls secs
1 bon pessic de pinyons
3 ous sencer
2 clares pasteuritzades (o de les normals)
3 colpets de pebre blanc
1 i 1/2 cullerades soperes d'orenga seca
2 cullerades de formatge batut 0% "Hacendado"
Sal
75g de formatge Gouda curat
1 cullerada d'oli d'oliva de Beneixama
Mantega (per a untar el motlle)
1 base de pasta fullosa

PREPARACIÓ:
És una mica laboriosa, però el resultat val la pena. Primer de res comencem per trossejar les gírgoles. Jo ho vaig fer amb unes tisores de cuina perquè es va més ràpid, però ho podem fer també amb un ganivet esmolat. Els tirem per damunt un polsimet de sal.

En una paella antiadherent, posem la cullerada d'oli d'oliva de Beneixama i, en estar ben calent, anem fregint a foc viu les gírgoles durant dos o tres minuts. Després, les continuem sofregint a foc suau fins que estiguen daurades i sense cremar-se.


Mentres fem això, llesquem les bajoques de colors i tallem amb unes tisores les bajoques del piquillo a llenques fines.
Tallem els alls secs a rodanxes i els afegim a la paella i els anem fregint amb les gírgoles perquè vagen agafant-ne el sabor.


Passats uns minuts hi afegim les bajoques i els julivert i ho anem sofregint a foc lent tot plegat durant uns minuts perquè s'hi amalgamen els sabors.
En estar, posem un colador sobre un llibrellet i hi aboquem el contingut de la paella per tal que tot el suc que haja amollat el sofregit degote a poc a poc.
Encenem el forn a 200º C a dalt, a sota i amb la funció aire.
Agafem un motle redó i tallem un redolí de paper de forn de la mateixa mida de la base del motle. Greixem el motle amb la mantega. Col·loquem el paper a dins i el tornem a greixar amb una mica més de mantega.


 Traiem la pasta fullosa i la col·loquem dins del moltle. La punxem tota per dins per tal que quan la coguem no puge.
Hi aboquem el sofregit i, per damunt, el grapat de pinyons.


En un pitxer alt, hi aboquem els ous sencers, les clares, el, el formatge 0%, el pebre blanc i l'orenga seca. Ho batem tot amb la batedora elèctrica durant dos minuts, de manera que tot quede ben mesclat.


Agafem el formatge gouda i cobrim per damunt la quix i, en estar, li anem tirant tot el contingut del pitxer ben repartit per tota la superfície.
Col·loquem el motle (26 cm de diàmetre) sobre una safata de forn i l'enfornem a la part més baixa del forn.
El coem a 200º C durant 10 minuts. Passat aquest temps, posem només la funció a sota i l'aire i n'abaixem la temperatura a 180º C i continuem coent la quix durant 10 minuts. Quan hagen passat els minuts, posem el forn ara només amb la funció de grill i l'aire i la coem d'aquesta manera durant 10 minuts més. Passats els trenta minuts, apaguem el forn i hi deixem la quix durant cinc o sis minuts més fins que quede ben daurada per damunt.
Com sempre, hem d'anar vigilant la cuita perquè cada forn és un món i podem passar-nos tant amb la cuita com no arribar-hi.
En estar, es trau del forn i es deixa uns minuts a fora perquè s'entebiesca i, llavors, la desemmotlem damunt d'un plat i ja la podem servir.
 
Queda una quix vegetariana espectacular i, com no té carn i els elements són tots ben gustosos, no resulta gens pesada i es digereix molt bé.
Acompanyada d'una bona amanida pot ser un dinar o un soparet ben saludable.

4 comentaris:

Tapa't de tapes ha dit...

ha de ser molt gustosa! Demostres que, sovint, estem ben equivocats i no és la carn allò que té més gust! bona revetlla!

La Cuina de l'Olga ha dit...

Uuuaalaaaaa!!! Què bona!!!!!
Què gustosa ha de ser!
Salut!
Olga

Chus Castro ha dit...

Definitivament, no li cal carn a aquesta quiche, és prou deliciosa amb els ingredients que hi has posat. Bon cap de setmana.

les receptes que m'agraden ha dit...

Quina quiche més bona! A casa ens encanten i aquesta teva ha de ser tremenda. Me l'apunto!

No coneixia el teu blog i m'agrada molt tot el que he vist, posaré un enllaç al meu per no perdre'm cap de le teves entrades. si vols visitar-me em farà molta il.lusió, em ptroves aquí:

http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/