dilluns, 4 d’abril del 2011

SÉPIA AMB CEPS I TOMATES SEQUES

Sovint mengem sépia perquè ens agrada molt i no és massa calòrica. Feia temps que tenia uns ceps secs que podien caducar en pocs mesos. Els ceps són molt gustosos i no volia que es llançaren a perdre. També tenia unes tomates seques boníssimes i vaig pensar que podien fer bon joc. I així va ser, ben combinat tot plegat amb unes cebes tendres que feien molt bona cara.

SÉPIA AMB CEPS I TOMATES SEQUES

INGREDIENTS:
1 sépia grossa
20 g de ceps secs
8 mitges tomates seques
3 cebes tendres mitjanes
2 gots d'aigua mineral
2 cullerades d'oli d'oliva de Beneixama

PREPARACIÓ:
Agafem els ceps, els tallem a trossos mitjans, els posem en un llibrellet i els cobrim amb mig got d'aigua mineral. Ara és el torn de les tomates. Les tallem a trossos ben petits amb l'ajuda d'unes tisores de cuina, les posem en un altre llibrellet i les cobrim amb altre mig got d'aigua mineral.
Deixarem a remull els dos ingredients durant almenys una hora perquè s'hi hidraten bé.Passat aquest temps, els fem ben escorreguts i en reservem els líquids. Barrejarem tots dos líquids en un got.
Ara capolem les cebes tendres ben menudes, tenint en compte de tallar una bona part del tronxo verd, també, que és molt gustós.
En una paella antiadherent, posem les dues cullerades d'oli d'oliva de Beneixama i, en estar ben calent, hi aboquem la ceba i l'anirem sofregint fins que quede ben daurada i sense cremar-se.

Quan ja estiga quasi cuita, hi afegirem els ceps i les tomates i els continuarem fregint durant una bona estona tot vigilant de no deixar de remenar perquè no se'ns apegue a la paella.
Tallem la sépia a trossos mitjans i la reservem.
En una cassola alta, aboquem el sofregit de tomates, ceps i cebes. Damunt hi col·loquem a sépia tallada a trossos i anem remenant mentre es va coent durant uns cinc minuts. Passat aquest temps, li afegirem mig got dels líquids mesclats de les tomates i els ceps i pujarem el foc perquè bulla. En arrencar el bull, abaixem el foc i continuem coent durant mitja hora tot fent xup-xup.
Passat aquest temps, hi afegirem un got d'aigua mineral i continuarem la cuita a foc baix durant una hora més. En total, una hora i mitja. I ja es pot servir.
Ha resultat un plat molt i molt saborós. El brou era boníssim i el pa sucat, un perill!!

8 comentaris:

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Un plat deliciós!!! petonets

Q ha dit...

Amb aquestes receptes teues de sépia, se'ns obre el ventall de possibilitats per preparar-ne. Gràcies!

Gemma ha dit...

Veus com ets el rei dels mars i muntanyes???
Aquest plat es veu sensacional, ideal per a sucar-hi pa!

starbase ha dit...

Boníssim. M'encanta la sèpia guisada i haig d'aprofitar les darreres trompetes de la mort que tinc a casa i un paquetet de tomàquets secs... :)

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Francesc; Quina posada en escena...¡¡ :-O i més :-O i els que ho vareu gaudir en primera persona quins aplaudiments més generosos per al paladar... meravellós aquest plat de sépia amb ceps i tomàquets¡¡
Que vagi de gust Frances¡¡

Fem un mos ha dit...

Un estofat per llepar-se els dits i sucar-hi molt de pa
Una abraçada

No tot són postres ha dit...

Ostres, una altra sípia per sucar-hi pa!!!

PTNTS Dolça

Francesc ha dit...

Maria José: sí que era bo, francament.

Queti: és que a nosaltres ens agrada molt la sépia.

Gemma: gràcies pel compliment!!! M'ha fet molta gràcia

Starbase: segur que amb trompetes de la mort també surt boníssim.

JosepB: sempre tan amable i generós. Gràcies

Fem un mos i Dolça: per sucar-hi la fleca sencera!!!