divendres, 22 d’abril de 2011

OUS FARCITS LIGHT

Els ous farcits admeten tota classe de farciment, de més calòric a menys. Tot depèn, de vegades, del que vulgues posar-hi. En aquest cas es tractava d'aprofitar algunes restes que ballaven per la nevera i que podien fer-se malbé si no s'acabaven d'aprofitar. D'això i d'algunes altres coses ix aquesta recepta tan poc original.

OUS FARCITS LIGHT

INGREDIENTS:
3 ous
6 cullerades de tonyina de pot
4 tomates de ramellet mitjanes
1 manollet de julivert fresc
1 llauna petita d'anxoves
3 cullerades d'oli d'oliva de Beneixama
1 puntadeta d'espècies mòltes (coriandre, curri i cardamom)
1 puntadeta de sal fina

PREPARACIÓ:
Tallem dues de les tomates de ramellet a daus petits i les posem en un llibrellet. Hi afegim les cullerades de tonyina de pot ben escorregudes del seu oli. Tallem el julivert ben petit i també l'afegim a les tomates i la tonyina. Mesclem bé. Ho reservem tot.

Posem a bullir els ous fins que es facen durs. En estar, els tallem per la meitat i en traiem els rovells. Agafem un rall i ratllem els rovells alhora que els afegim a la barreja anterior que havíem reservat. Ara hi posem l'oli d'oliva de Beneixama i la puntadeta d'espècies (compte amb posar-n'hi massa, perquè totes elles són molt saboritzants) i la sal (poca, perquè les anxoves ja en tenen bona cosa). Amb l'ajut d'una cullereta, anem farcint els ous i els posem en un plat.
Tallem una de les tomates de ramellet una mica més amunt de la meitat. La buidem i la farcim amb la barreja reservada. Partim l'altra de les tomates en quatre parts i en farcim tres amb la resta de la barreja de rovells, julivert, tonyina i espècies.
Traiem les anxoves i les col·loquem sobre les tomates i els ous i ja es pot servir. Resulta molt bo com a plat únic o com a segon plat d'acompanyament.

6 comentaris:

Anna ha dit...

Doncs jo els trobo ben originals i mooolt apetitosos. Aquestes receptes d'aprofitament mai fallen! I si a més tenim un plat poc calòric, millor que millor!

Fins avait!
La Taula d'en Bernat

josep ha dit...

Una recepta de cuina d'aprofitament amb un festival de gustos i sabors.
Una abraçada

starbase ha dit...

Jo reconec que li poso maionesa als ous farcits. Una bona quantitat de maionesa hehehe.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Francesc; ...reciclar, aprofitar...saben que tot el que hi ha, és de qualitat, per tant, el sabor està assegurat.
Que vagi de gust Francesc¡¡ :-D

Queti B. ha dit...

Francesc, si no dius que has aprofitat restes de la nevera, ningú no ho diria. Tenen molt bona pinta, aquests ous!
Besets

Francesc ha dit...

Anna, Josep, Starbase, JosepB i Queti: em sap molt de greu llançar a perdre el menjar. No és per gasiveria, és perquè trobe que no està bé que passe això quan hi ha molta gent que no en té. A més, sempre és una manera de posar-te a prova l'enginy a l'hora de cuinar, no trobeu? Gràcies pels vostres comentaris