diumenge, 10 d’abril del 2011

PERES AMB VI NEGRE

L'altre dia va vindre a dinar a casa la bona amiga Laura Santacruz. Havíem de fer un "dinar saludable i poc calòric". Però què és un bon dinar sense unes bones postres? Doncs això, millor amb dolcets. En un tres i no res se'm va acudir recuperar una recepta que feia un munt d'anys que no preparava i va eixir molt bona:

PERES AMB VI NEGRE

INGREDIENTS:
4 peres "Conference".
1/2 litre de vi negre (en el meu cas, "Yllera")
150 g de sucre
2 cullerades de suc de llimó (= llimona)
2 branquetes de canella
1 pela de llimó
1 pela de taronja
2 clavells d'espècia
1 puntadeta de gingebre (abans no n'hi posava)

PREPARACIÓ:
En una cassola de fons gruixat, aboquem el sucre i l'anem escalfant fins que comence a prendre un color com de coure. En aquest moment, li afegim el suc de llimó i remenem ràpidament per tal que quede com un almívar rossadet suau.
Ara, hi aboquem el vi; posem les branquetes de canella, les peles de llimó i taronja i la puntadeta de gingebre (compte a no posar-n'hi molt que és molt potent).

Pelem les peres amb el pelacreïlles però deixant-los la cueta. En estar, les posem a la cassola, la tapem i apugem el foc fins que bulla. En bullir, l'abaixem i deixem que faça xup-xup durant ben bé 40 o 45 minuts.
Passat aquest temps, apaguem el foc i deixem que les peres es refreden dins. En estar a temperatura ambient, emplatem, tot afegint-li un parell de tassetes del suc de cocció.
És una recepta ben fàcil de fer i que queda molt bé. També se li pot afegir algun tipus de gelat suau, com ara de iogurt o del que ens agrade.
Si ens sobra suc, no el tirem. El podem guardar congelat i per a usar en alguna altra recepta dolça.

10 comentaris:

Gemma ha dit...

M'encanten les peres amb vi, és un plat clàssic ben oblidat, oi? I en canvi, dóna molt de joc, canviant el vi pel cava o les aromes... i combinat amb una bola de gelat resulta excepcional! (clar que llavors ja no és tan lleuger, je je je...)

Q ha dit...

La Laura es degué posar ben contenta, amb unes postres tan abellidores! Bé, Laura i tots els qui comparteixen taula amb vosaltres. A la taula de Francesc, al primer crit!
Una besada

La cuina de l'Eri ha dit...

Oh! Què bones... això de congelar m'ha semblat una idea fantàstica!!!! fa temps que no en faig a veure si m'animo amb aquesta recepta!! Bona setmana

Mercè ha dit...

Que bones!! Segur que va ser un sopar de ministres amb aquestes postres. ;)
Petons!

Fem un mos ha dit...

Les peres així boníssimes, molt bona l’idea de congelar el suc.
Una abraçada

Glòria ha dit...

Un clàssic de les postres que t'ha quedat d'allò més bé.
Una abraçada

Laura Santacruz ha dit...

Van eixir boníssims -dues d'aquestes joies me les vaig fotre jo! El millor, això sí, la companyia. Gràcies, Francesc; gràcies, Oreto!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Francesc; Digna dels déus aquestes peres amb vi... i Bacus de segur que s'el fería seu aquestes postres.
Que vagi de gust Francesc¡¡ :-D

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Ostres, les peres així preparades m´agraden moltíssim i ara que veig les teves fotos penso que fa molt que no les preparo...mercis per recordar-me-la :))

margot ha dit...

Ummmmmmmmm que bones.
M' agradan molt les peres al vi, tinc una recepte que no he possat.
Passa per el blog a les...00'01 de avui, sino dorms...