dimecres, 13 d’abril del 2011

PASTÍS DE MADUIXES I CREMA

Ara és temps de maduixes, una de les fruites que més m’agraden. Tot rebostejant per la xarxa, vaig trobar aquesta recepta al blog “22 i cuino”. Em va semblar molt senzilla i abellidora de fer, sobretot per la crema pastissera que duu i que m’agrada molt.

PASTÍS DE MADUIXES I CREMA


INGREDIENTS:
1 base de pasta de full (he usat la de la marca “La Cocinera”)
1 ou
Maduixes (he usat uns 600g)

Per a la crema:
3 rovells d’ou
125 g de sucre
60 g de “Maizena”
400 + 100 ml de llet
1 branqueta de canella
1 pela de llimó

Per a enllustrar el pastís:
3 fulls de gelatina neutra
1 tassa de suc de poma (he usat un bric de suc de 200ml marca “Consum”)

PREPARACIÓ:
Comencem per la base. Encenem el forn a 200º C amb la funció d’aire i a dalt i a sota.
Mentre s’escalfa el forn, posem paper de forn sobre la safata i estenem per damunt la massa de pasta fullosa. L’anem punxant amb una forqueta, però deixant un marge d’un centímetre o centímetre i mig.
Batem l’ou i pintem tota la superfície de la massa. La posem al forn i la coem durant aproximadament uns 10 o 15 minuts. Hem d’anar amb compte que no se’ns creme.
En estar, l’en traiem i el deixem refredar.
Preparem ara la crema pastissera. Posem els 400 ml de llet amb el sucre, la pela de llimó i la branqueta de canella a bullir.
Mentrestant, desfem els 60 g de “Maizena” en els altres 100 ml de llet freda. Anem afegint, d’un en un, els rovells, mentre els anem mesclant totalment abans d’afegir-n’hi un altre.
Traiem la llet bullida i la colem per tal que no hi haja cap busqueta de canella. Amb l’ajuda d’un batedor de varetes, anem afegint-li la barreja de llet, “Maizena” i ous. Quan estiga ben mesclat, posem la mescla en un cassó al foc i, sense deixar de batre-la, anirem veient com s’espesseeix. La traiem del foc i la cobrim amb un paper film que toque la superfície perquè no faça crosta. La deixem refredar en un lloc fresc i, en estar a temperatura ambient, la deixem a la nevera per tal que es refrede del tot.
Posem a hidratar-se la gelatina en un got d’aigua. Escalfem el suc de poma en el microones i hi col·loquem la gelatina hidratada fins que s’hi dissolga del tot.
Rentem les maduixes ben rentades, els llevem el peduncle verd i les partim per la meitat. Les reservem.
Amb l’ajuda d’una espàtula de cuina, repartim la crema pastissera per damunt de la base de pasta fullosa. Anem col·locant per damunt les maduixes partides per la meitat començant des de fora cap a dins. En estar, les pintem amb la mescla de suc de poma i gelatina. Posem el pastís a la nevera i deixem que s’hi vaja refrescant.
Ha resultat un pastís boníssim amb el contrast de la dolçor de la crema i l'acidesa dolcenca de les maduixes. De tota manera, crec que si la torne a fer, hi posaré més "Maizena", trobe que la crema no era prou espessa. A Tavernes de la Valldigna, de les maduixes en deien "fraules", ara en diuen "maduixes".

12 comentaris:

xisco ha dit...

ooooooooooooooooossssssssssstttttttttrrrrrrrrrrrreeeeeeeeeeeeeeeeeeeesssssssss francesc!!! m'has alegrat el dia amb aquesta recepta!

Gemma ha dit...

Un clàssic sensacional: pasta de full, crema i maduixes... És d'aquelles postres que tenen l'èxit assegurat!

La cuina de l'Eri ha dit...

Es que a part de bones, les maduixes fan tant de goig eh? I acompanyades amb crema, estan esplèndides!!! Això de la maizena és com un misteri, posant la mateixa quantitat, a vegades queda més espes, menys... potser és que posem el foc més o menys fort. T'ho dic per que a mi m'ha passat alguna vegada. Petons

Unknown ha dit...

estic d'acord amb el tema de la maizena, a vegades, sense saber perquè, queda més o menys espessa... ara que jo penso que potser és el temps de cocció... Una salutació!

Fem un mos ha dit...

La pasta de full, la crema i les maduixes un combinació perfecta per mi, ta quedat preciós i boníssim de ben segur.
Una abraçada

Sara Maria ha dit...

Nyam!

josep ha dit...

Unes postres per a llepar-s'hi els dits!. Una abraçada

Narcís ha dit...

Hola Francesc
Cada cop m’agrada més la combinació de la crema amb els maduixots. Aquest que has fet està de vici.
Bona cuina

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Francesc; Les maduixes ja ho tenen això... són delicioses i d'un color per els pastíssos increíble... i aquest no n'és cap exepció.
Que vagi de gust Frnacesc¡¡

No tot són postres ha dit...

Una recepta així vam fer l'altra dia al Taller de cuina de primavera, la diferència, nosaltres al final vam coure una miqueta les maduixes.
En cru també m'agraden.

PTNTS
Dolça

Joan BIOSCA ha dit...

Si hagues de salvar un i nomes un pastis del mon culinari, seria un pastis de maduixes i crema.

El teu t'ha quedat impressionant!

Francesc ha dit...

Xisco: estic content que t'haja agradat.

Gemma: a casa va agradar molt, sí.

La cuina de l'Eri i Mandarina: el tema de la Maizena no el controle massa. Sempre tinc por de passar-me'n i que faça grumolls. A veure si a l'altra m'ix millor.

Fem un mos, Josep i Sara Maria: crec que el resultat encara es pot millorar. A la pròxima couré més la crema.

La Lionesa-Narcís i Menja de Bacallà: les maduixes estan ara de categoria. Cal aprofitar-ne l'època.

Dolça: en prenc nota!! Quina bona idea!!

Joan: gràcies pel teu comentari. De tota manera, crec que encara es pot millorar.