diumenge, 14 de març del 2010

BESCUIT D'ARGENT

En preparar les postres de l'aniversari d'Oreto em sobraven quatre clares d'ou. Feia uns pocs dies que la Ma José del boníssim blog "Dit i fet" havia publicat una recepta que es deia "Torta de plata" que es feia amb clares d'ou. Vaig pensar que era una bona idea preparar-lo per tal d'aprofitar-les. Hi vaig introduir alguns canvis i el vaig rebatejar amb aquest nom.

BESCUIT D'ARGENT


INGREDIENTS:
125 g de mantega
220 g de sucre
250 g de farina
1 sobre de llevat
4 clares d'ou
1 beina de vainilla (a la recepta original, hi deia 1/2 culleradeta d'essència de vainilla)
1/2 tassa de llet de soja (de normal, a l'original)
Sucre glaç per a decorar

PREPARACIÓ:
Posem a escalfar el forn a 180 graus a dalt, a sota i amb l'aire. Deixem la mantega a temperatura ambient fins que tinga una textura blana. La batem amb el sucre fins que queden ben barrejats. Tamisem la farina i el llevat i l'afegim a la barreja anterior batent bé perquè s'hi mesclen adequadament. Costa una mica, però. Ara hi afegim les clares d'una en una i veurem que la massa esdevé més manejable i homogènia.
Posem la llet de soja a calfar. Obrim la beina de vainilla i la raspem amb l'ajuda d'un ganivet i n'aboquem els granets a la llet i la fem bullir una estoneta. La deixem resposar perquè el sabor de la vainilla la impregne bé, com en una infusió. En estar tèbia, la colem i l'afegim a la mescla anterior. Ho barregem tot bé.

Untem el motle amb mantega, l'enfarinem i colpegem el motle sobre una superfície dura per tal que amolle la farina que li sobra. Aboquem a dins la mescla del bescuit, sacesegem una miqueta el motle perquè s'hi repartesca bé la barreja i l'enfornem. El coem durant aproximadament 45 o 50 minuts. Hem d'anar-lo mirant per tal que no se'ns creme.
Quan ja està cuit, le'n traiem i el bolquem sobre el plat on el servirem. Esperem que es gele una mica. En estar fred del tot, l'empolvorem amb sucre glaç i ja es pot menjar.
Resulta, com bé deia la Ma José, un bescuit molt i molt lleuger i saborós. És ben difícil menjar-ne només un trosset...

5 comentaris:

La cuina vermella ha dit...

Per l'aniversari de la teva estimada has fet una marató culinària i gastronòmica, ens quedem amb tots els plats, no n'hi ha cap que arrufem el nas, sinó que al contrari tots ens al·lucinent. Molts petons i per última vegada enguany, per molts anys Oreto!!!!

Q ha dit...

Xe, Francesc, ets un perill per a l'operació bikini! Deu estar boníssim. El proposaré a casa (ja saps que jo, sobretot, sóc qui s'ho menja).
Besets

GLÒRIA ha dit...

He fet unas repassada plat per plat i m'ha semblat un menú excel·lent. Sort que Oreto no fa anys cada dia!
Una abraçada i per molt anys per Oreto.

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Com n´estic de contenta que vos hagi agradat la meva recepta!!!! t´ha quedat un bescuit impresionant!! i molt bona idea això d´usar llet de soja, segur que li va donar un gustet especial, una abraçada!!

Xavier ha dit...

Xiquet, em quede meravellat amb les teues receptes!

No done a l’abast!

M'encanta el teu «rebateig» de nom!