dijous, 4 de juny del 2009

ESCULTURES A BENEIXAMA

Avui s'ha inaugurat una mostra d'escultures dels alumnes de la Facultat de belles Arts d'Altea. El lloc és l'antic escorxador, conegut popularment com "el mataor", rehabilitat ara fa un temps amb molt d'encert. La mostra l'ha inaugurada la regidora de cultura de l'ajuntament de Beneixama, Àngela, amb un breu parlament sobre la col·laboració entre l'escola i l'ajuntament. Seguidament, el professor d'escultura ens ha explicat que es tractava de treballs dels alumnes del primer curs d'escultura i que havien usat tècniques diverses a l'hora de realitzar les seues obres. Alguns dels alumnes eren també al lloc de l'exposició.
La presència de públic ha estat bé. Totes i tots hem pogut veure les escultures i "passejar-les i voltar-les" (com ens havia recomanat el professor), perquè cada escultura "demana i crea un espai al seu voltant". Finalment, hem tingut una "picadeta" molt bona per a acabar ben a gust la visita.

6 comentaris:

josep ha dit...

Francesc,
Està molt bé això de rehabilitar espais públics que ja no s'utilitzen. L'exposició, em sembla molt interessant i pels alumnes que hi han participat encara més ja que veuen exposada la seva creativitat i això sempre és un estímul.
Una abraçada

glòria ha dit...

Són escultures originals, personals i molt decoratives. A simple vista semblen fàcils però segur que no ho són.
És un bonic post, Francesc, i va molt bé poder ampliar les fotos.
Vagis on vagis no et deixes mai la picadeta eh?
Bon profit, doncs. i besades.

Marta ha dit...

És tot un encert que un ajuntament exposi obres d'alumnes de la Facultat de Belles Arts és una bona manera de motivar-los i animar-los.

Francesc ha dit...

Josep: sí, això mateix comentava el professor de la Facultat que s'hi va desplaçar, i que els hi feia molta il·lusió. Salutacions

Glòria: quan ets davant les escultures, t'adones de la dificultat de la seua realització. Són materials ben diversos amb una complicació real: marbre, fusta, metall... Deixar-se la picadeta fóra pecat mortal!!! ;D

Marta: és una bona iniciativa acostar l'art més nou a la gent que, de vegades, té poques possibilitats d'acostar-s'hi. Més encara si es tracta d'un poble petit com Beneixama. Salutacions.

enric ha dit...

No cal que et digui que celebro aquestes iniciatives dedicades a difondre l'art de la gent jove, però amb la meva "dèria" lingüística, m'ha fet molta gràcia que de l'escorxador se'l conegui popularment com el "mataor" (a Badalona encara és ara que molta gent en diu el "mataderu"), i sobretot m'ha fet gràcia l'expressió de "voltar" l'escultura.

En un reportatge -em sembla que era a "Caçadors de mots"-, vaig sentir que a València, quan les Falles, la gent que les visita i un cop n'ha vist el diem-ne efecte global de la falla, comencen a "voltar-la" per veure'n els detalls. Em sembla una expressió encertadíssima!

Francesc ha dit...

Enric: el nostre català és tan ric que, com menys t'ho esperes, t'hi trobes amb una expressió popular que et sobta. Coses de l'idioma. Salutacions. ;D