dilluns, 20 d’agost del 2007

ELS MILLORS CONTES DE LA LITERATURA FANTÀSTICA


Els millors contes de la literatura fantàstica. Joan Solé. Ed. Columna.
L’estiu és bon temps per llegir, i aquest l’estic aprofitant d’allò més bé en aquest sentit.
Acabe de llegir-me aquest llibre de selecció de contes fantàstics i, la veritat és que està molt bé. Hi té una primera part on hi ha els criteris de selecció i una certa bibliografia sobre el tema de la literatura fantàstica que t’obri camins a d’altres obres d’aquest tipus.
La selecció de títols és ben encertada. Hi trobarem contes d’autors clàssics, com ara Baudelaire, Dickens , Kipling, Maupassant, Poe, Stevenson o Wells.
Com que hi ha un poti-poti d’autors, pots triar el teu propi itinerari de lectura o llegir-los tots seguidets. El llibre et permet com un viatge per estils i maneres de narrar diverses i gens avorrides. A mi, de tots els que he llegit, el que més m’ha agradat ha estat La porta al mur, de H.G. Wells. Però n’hi d’altres també de ben curiosos, com ara Wood’stown, d’Alphose Daudet, una fantasia ecologista. O La pota de mico, de W.W. Jacobs, de por. Si encara tenim ganes de més por o, si més no, de desfici inquietant, podem escollir La Venus d’Ille, de Prosper Merimée. Pel contrari, si volem fer un tast de literatura fantàstica a la japonesa, podem triar Tres contes del Japó de Lafcadio Hearn. També pot resultar interessant (i ben irònic) El meu enterrament (discurs d’un boig), de Leopoldo Alas “Clarín” o Sredni Vashtar, de Saki.
En fi, que cadascú hi pot fer la seua tria. Personalment, el recomane. Es fa bo de llegir i serveix molt bé per omplir de significats els buits, de vegades avorrits i xafogosos, de l’estiu.
A la part final del llibre hi ha una breu biografia de cadascun dels autors escollits i també hi trobarem més obres per anar navegant per l’oceà de la literatura.

1 comentari:

Teresa ha dit...

Holaaaaaaaa. Sí, jo també aprofite l'estiu per llegir més.

A mi m'ha pegat ara per llegir coses sobre la vida de Buda, el budisme i les diferents religions a què ha donat lloc. Ja que m'agraden molt les arts marcials i estes estan molt empapades de tot això, doncs, m'ha semblat una bona idea fer-me'n una idea pròpia.

També estic llegint coses sobre les vides d'altres persones, però no de persones com la Pantoja, sinó de persones corrents que per uns o altres motius tingueren una vida extraodinària que va afectar a molta gent, vaja, de persones més espirituals.

I, mentre tu lliges, que fa la teua dona, perquè la tia no escriu ni que la maten... a vore si li dóna "vidilla" al seu blog! :p