L'altre dia m'abellia fer un dolç per a casa que no fóra massa consistent, d'aquells que te'ls menges i no t'enfita. Pensat i fet!! Pomes i poca cosa més.
FLAM DE COMPOTA DE POMA
INGREDIENTS:
6 pomes golden
3 cullerades de sucre morè
La ratlladura d'un llimó
1 cullerada sopera de canella en pols de Ca Manolo
6 fulles de gelatina
1 got d'aigua mineral o filtrada
Uns quants gerds (per a decorar)
PREPARACIÓ:
Pelem les pomes i les tallem a trossets. Posem les pomes trossejades en una cassola d'acer junt amb el sucre, l'aigua, la ratlladura de llimó i la canella. Encenem el foc i, quan bulla, no parem de remenar fins que estiguen cuites. Hem d'anar alerta que no es quede sense suc.
Posem les fulles de gelatina a hidratar-se durant una bona estona.
Quan la poma estiga ben cuita, apaguem el foc i la passem per la trituradora fins a fer-ne un puré. La tornem a posar al foc i quan estiga a punt de bullir, apaguem el foc i li afegim la gelatina ben escorreguda i la mesclem amb la mescla anterior amb l'ajuda d'un cullerot de fusta. Com que la poma estarà ben calenta, la gelatina s'hi dissoldrà molt bé.
Ara busquem un motlle de silicona on abocarem la compota de poma. Quan estiga fred, el deixarem al frigorífic per tal que la gelatina qualle la poma. Jo la hi vaig deixar durant tota la nit.
Quan l'hem de servir, passem un ganivet esmolat per la vora del motle i l'aboquem sobre la plata de servir. Li posem, llavors, uns quants gerds per damunt i per la vora per a decorar. I ja ens el podem menjar.
Queda molt suau, molt dietètic i boníssim!! I els ingredients són ben fàcils de trobar i encara més senzills d'usar.
4 comentaris:
Que bo i que fresc!!!! No sempre hem de fer postres contundents i supercalòriques, veritat?
PTNTS
Dolça
UUUuaaauuu!!! Ha de ser boníssim!!! Apuntat queda!
Bon cap de setmana, Francesc!
Olga
Un flam lleuger, ideal per menjar postres bones, repetir i tot sense remordiments!
M. Glòria: moltes gràcies pel teu comentari.
Olga: Moltes gràcies amb retard!!
Gemma: Sense cap remordiment1! :D
Publica un comentari a l'entrada