divendres, 4 de juliol de 2014

TRENA DE POMA I XOCOLATE A L'AROMA DE MANDARINA

La pasta fullosa o de full, com es diu en català estàndard, ja ho he dit altres vegades, ens permet de fer preparacions dolces i salades ben gustotes i gens difícils, com aquesta que us presente ara. La combinació dels tres ingredients principals li donen un sabor deliciós. L'aroma de mandarina no és altra cosa que pell de mandarina ratllada. Quan n'és l'època, sempre tinc la previsió de ratllar-ne la pell tenint-hi molta cura de no ratllar la part groga (perquè amarga) i guardar-la congelada en un pot de vidre hermètic. Així sempre en tinc quan en necessite. Ara bé, hem d'anar amb compte que les mandarines siguen ecològiques perquè no tinguen cap tractament insecticida.

TRENA DE POMA I XOCOLATE 
A L'AROMA DE MANDARINA


INGREDIENTS:
1 làmina de pasta fullosa (= pasta de full)
1 poma de Lleida "golden" mitjana
2 culleradetes de ratlladura de mandarina
4 cullerades soperes de xocolate Valor a trossets
1 cullerada de sucre
30 g de mantega
1 ou batut
1 cullerada sopera d'ametla a dauets

PREPARACIÓ:
Primer de res engeguem el forn a 200º C a dalt, a sota i amb l'aire.
En una safata plana de forn, col·loquem un paper perquè no se'ns hi agafe la pasta.

Col·loquem damunt la placa de pasta fullosa i fem uns talls paral·lels a les vores deixant la part central lliure.
 
Agafem la poma, li llevem el cor, la pelem i la fem a dauets el més petits possible. Els col·loquem a la llenca central de la placa de pasta de full.
 Sobre la poma repartim les dues culleradetes de ratlladura de mandarina. Si la mandarina no era molt aromàtica, n'hi podem posar tres.
Ara hi col·loquem el xocolate per damunt tot al llarg de la part central.
Anem tancant el dolç amb les parts que havíem tallat a les vores fent-ne una trena.
 
És el moment de pintar generosament la superfície de la trena amb l'ou batut.
Per damunt li aboquem la cullerada sopera d'ametla a dauets.
Enfornem la trena a la part baixa del forn i la hi courem durant uns 15 o 20 minuts, tot depenent del forn, perquè s'ha de quedar ben daurada però no cremada.
En estar cuita, l'en traiem i la col·loquem sobre una safata que ens agrade i ja ens la podem menjar.
Queda una trena amb una barreja de sabors on predomina el del xocolate amb la taronja i, si no ho dius, ningú no sap d'on li ve eixe sabor cítric tan gustós.

 A casa ha tingut molt d'èxit i la faré més vegades.

7 comentaris:

Núria ha dit...

Tens una sorpresa al meu blog! Passat'hi!

Marina A.F. ha dit...

Boníssima proposta, Francesc, una mostra d'home previsor, amb això que dius que guardar la pell de mandarina ratllada! Ha de combinar tan bé amb la xocolata que m'ho menjaria tot ara mateix!

M Glòria ha dit...

Una trena boníssima.
Jo faig el mateix amb la ratlladura de les taronges i les llimones i sempre en tinc al congelador, és un bon recurs per aromatitzar de manera natural.
PTNTS
Dolça

La Cuina de l'Olga ha dit...

No m'estranya que hagi tingut èxit!!!! Què bona!!
Olga

Gemma ha dit...

Això de les trenes de pasta de full dóna molt de joc, oi?
El teu farcit m'encanta, poma, xocolata i taronja-madarina, ha de quedar boníssim!

Pilar C. ha dit...

Bueno, bueno, bueno! Quina meravella de trena, t'ha quedat de pastisseria! Un petó

"Les receptes que m'agraden"

Alcachofina Hortoventas ha dit...

Que pinta más buena.