divendres, 31 de maig del 2013

ARRÒS AL FORN AMB BLEDES, BACALLÀ I ANOUS

Aquest arròs feia molts i molts anys que no el preparava; potser més de vint. L'altre dia em van regalar un pot de bledes en conserva i vaig pensar a fer-lo perquè en tenia tots els ingredients. Val a dir que l'original duu bledes fresques bullides a casa prèviament. Però bé, aquestes eren bones, també.

ARRÒS AL FORN AMB BLEDES, BACALLÀ I ANOUS


INGREDIENTS:
(per a 2 persones)
2 tassetes i mitja (de les de cafè) d'arròs
9 tassetes (de les de cafè) de brou de verdures
400g de bledes (el pes és bullides i ja escorregudes)
50g de bacallà anglès
5 anous partides per la meitat
1 cullerada d'oli d'oliva de Beneixama
2 tomates mitjanes
6 alls
1 cullerada de pebre vermell dolç
Sal (si en cal)

PREPARACIÓ:
Posem a escalfar el forn a dalt, a baix i amb l'aire a 250º C. Trossegem el bacallà anglès amb unes tisores i el deixem a remull durant uns vint minuts per tal que perda un poc la salabror. Ratllem les tomates i les fregim en una paella amb una cullerada d'oli de Beneixama. quan ja estiga quasi fet, hi aboquem els alls tallats a rodanxes fines, el bacallà escorregut i la cullerada de pebreroig. Li peguem unes voltetes. Hi aboquem les bledes tallades a trossos i continuem sofregint a foc baix durant uns minuts sense parar de remoure.
Posem el contingut en una cassola de fang. Mesclem l'arròs amb el sofregit i reservem tot. Repartim per damunt les mitges anous.
Escalfem el brou de verdures i, quan arrenque el bull, l'aboquem a la cassola. L'enfornem a la meitat de l'altura del forn. El posem només amb l'aire i a sota. Coem a eixa temperatura durant vint minuts.
Passat aquest temps, el continuem coent, però a 220º C durant vint-i-cinc minuts més.
En passar els quaranta-cinc minuts que l'haurem estat coent, apaguem el foc i el deixem reposar en el forn semiobert durant uns altres ser o huit minuts més. I ja està.
Resulta un arròs molt bo i ben barat de fer. Una altra versió duu castanyes, en comptes d'anous. Trobe que potser una mescla d'ambdós elements (anous i castanyes), tampoc no li aniria gens malament; o canviar-hi les bledes pels espinacs...

5 comentaris:

No tot són postres ha dit...

Jo canviaria les bledes pels espinacs... o no!!
Té un aspecte boníssim.
PTNTS
Dolça

Tapa't de tapes ha dit...

Un arròs molt sa, Francesc. I quina bona pinta!

Unknown ha dit...

Quin coloret més maco té aquest arrós.

Muas i bon cap de setmana!!

Fem un mos ha dit...

Les bledes m’agraden molt bullides i amb un raig d’oli. No sem hagués acudit posar-les al arròs, però desprès de beure aquest plat, tinc que provar de posar-n’hi quan faci arròs.
Una abraçada

Francesc ha dit...

Us demane disculpes pel retard a contestar-vos. Ho sent

MGlòria: Amb espinacs també resulta boníssim. Un poc més gustós i tot.

Marina, Gemma i Sion: ja sabeu que a València fem molts i molts arrossos. Aquest és un arròs d'aquells "de posar-hi el que tens per casa". Amb una mica de paciència i bona mescla es poden fer arrossets ben abellidors i ben baratets. Salutacions