diumenge, 1 de maig del 2011

FAVES GUISADES

Ara és temps de faves i, quan tens favar a casa, sempre en tens massa i tot!! Què podem fer, a banda de conserves? Doncs, aprofitar-les tant com podrem. Això és el que vaig fer jo. Va ser baixar a l'hortet i veure que n'hi havia moltes de granades i pensar: I ara què en faig? No volia fer-les com quasi sempre, bullides amb herbassana. Llavors, se'm va acudir fer-les guisades, tot barrejant algunes receptes de casa.

FAVES GUISADES

INGREDIENTS:
1 plat de faves granades
2 cebes blanques
1 puntadeta de sal
3 cullerades d'oli d'oliva de Beneixama
1 got d'aigua mineral

Per a la picada:
1 fulla de menta fresca (compte a posar-n'hi massa, que té un gust molt potent)
12 ametles pelades i fregides
1 all
1/2 got de vi blanc (en aquest cas era un albarinyo "Rias Baixas")

PREPARACIÓ:
Traiem les faves de la tavella i les pelem fins que ens en quede només la part verda. En una paella, posem una cullerada d'oli d'oliva de Beneixama i, en estar calent, hi aboquem les faves i un polsimet de sal. Les remenem amb una cullera de fusta fins que es queden lluentes. En estar, les en traiem.
A la mateixa paella, hi aboquem una altra cullerada d'oli i les dues cebes pelades i capolades a trossets menudets. Hi afegim un altre polsimet de sal i l'anem sofregint fins que tinga un aspecte daurat i sense cremar-se gens. A la paella, mesclem les faves i la ceba i les continuem sofregint durant uns minutets, sense parar de remenar.

Mentrestant, prepararem la picada. En un morter hi posarem les ametlles, l'all i la fulla de menta tallada a llenques amb les tisores. Picarem tot fins que faça una massa homogènia. Hi abocarem a poc a poc el mig gotet de vi blanc mentre l'anem lligant.

En una cassola, posarem la ceba i les faves i hi afegirem el got d'aigua mineral. Pugem el foc i, quan bulla, l'abaixem i deixem fent xup-xup durant uns vint minuts. Passat aquest temps, hi afegim la picada, remenem i continuem coent durant deu minuts més. I ja està.
Han resultat unes faves molt bones, amb el gust just de menta. Com que era fresca, ha fet molt bon gustet a tot el conjunt. N'han sobrat quasi mig plat. Ja veurem què en faig.

7 comentaris:

La cuina de l'Eri ha dit...

Hola,
Què fas amb aquest mig platet? Me'l pots eviar que adoro les faves i aquestes guisadetes han d'estar per llepar-se els dits!!!

Glòria ha dit...

Llàstima que som una mica lluny, si no, ja us ajudaríem a consumir les faves!. Aquestes guisadetes, amb la picada tan nostrada, han de quedar excel·lents, i a més, amb la paciència de repelar-les!

Gemma ha dit...

Jo com la Glòria, si visqués més a prop ja t'ajudaria amb els excessos de faves, je je je...
Repelades com has fet tu són una menja celestial!

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Quan era nena i la meva mare les preparava (i amb pell) les odiava! però ara em ve de gust tastar la teva recepta, han de ser ben bones!! un petonet

Q ha dit...

Francesc,
em sembla una recepta estupenda. No sé si encara n'hi haurà, de faves, al mercat, però, tot i que estiguen ja comptades, intentaré fer-ne un bon plat.
Un bes

Mercè ha dit...

Francesc, m'encanten les faves!! A casa, les congelem... m'anoto la idea de fer-ne conserva!
Petons!

Francesc ha dit...

La cuina de l'Eri, Glòria, Gemma, Ma José, Queti i Mercè: aquestes faves repelades van resultar molt bones però, com ja us havia dit, me'n van sobrar. Ja he dit moltes vegades que no m'agrada tirar el menjar si és aprofitable. Què en vaig fer de la resta? Doncs una truita de faves... ara, vaig haver de deixar les faves en un colador perquè se'ls n'anara el brou. Li vaig afegir una hamburguesa que tenia fregida, feta a trossets petits i va quedar una truita molt bona. No n'he volgut fer cap post, però.