dimarts, 17 de maig de 2011

PAREMIOLOGIA CATALANA I INTERNET

1entretants vos convida a una trobada lingüística i bloguera ben interessant!
El pròxim dissabte 21 de maig, a les 19:00 ens trobarem a la Sala dels Arcs de Ca Revolta amb Víctor Pàmies, paremiòleg i blogaire, mantenidor del portal refranys.com, que presentarà Amb cara i ulls, el seu diccionari de refranys referits a l’ull, publicat gràcies al micromecenatge del portal Verkami.

Acompanyaran Víctor Josep Daniel Climent, membre d’1entretants, per parlar-nos sobre la fraseologia i les expressions populars en Enric Valor i Francesc Gascó, membre també de la nostra xarxa i blogaire veterà, per fer-nos un tast de les rondalles i els modismes de Beneixama.

També hi comptarem amb l’escriptor i blogaire prolífic, Francesc Mompó, que compartirà una vegada més La Iseta: un exemple de revolta a la xarxa; i amb Alícia Martí, bloguera i com Antoni Torreño, membre d’1entretants, que ens mostraran un petit vídeo sobre un gran projecte educatiu que, de manera col·laborativa, compila mostres de poesia oral improvisada

Hem organitzat un acte festiu on trobar-nos i poder-nos desvirtualitzar. Com s’organitzen els homenatges blogaires a la xarxa? Quins recursos lingüístics i paremiològics trobem actualment a Internet? Quins resultats sobre el País Valencià va abocar l’estudi del Top ten dels refranys catalans?

Volem deixar de llegir-nos a través de la pantalla i, si més no durant uns moments, poder conversar cara a cara i passar una estona ben agradable i profitosa!

Comptarem amb els jocs i l’animació teatral d’Anna Gascón i Lucía Arce i hi haurà preparat per a després de l trobada un sopar de germanor a la Sala Gran de Ca Revolta, al qual cal inscriure’s ací abans del dia 19 de maig. de diferents indrets de les terres de parla catalana.


No hi podeu faltar; vos hi esperem!

4 comentaris:

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Fa patxoca tants noms, Francesc. Segur que serà una bona diada!

La cuina de l'Eri ha dit...

Hola,
Què interessant. Segur que serà un dia molt proftios i fantàstic. Una abraçada,

Francesc ha dit...

Víctor: moltes gràcies!!! Em fa molta il·lusió que ens hi puguem conèixer!!! Salutacions

La cuina de l'Eri: Moltes gràcies!!! Ja us ho contarem. Toquem ferro!!! ;D

La Taula d'en Bernat ha dit...

Segur que serà una trobada d'allò més amena i interessant. A mi m'apassionen els temes lingüístics, jo ho saps, que sempre m'embadaleixo quan llegeixo les teves expressions tan genuïnes. La meva àvia porta anys recopilant refranys de la nostra terra...
Bé, com que em queda una mica lluny el lloc de la trobada, m'hauré de conformar amb la teva crònica.
Passeu-vos ho molt bé!

Una abraçada!
La Taula d'en Bernat