dijous, 28 de gener del 2010

ARRÒS DIETÈTIC DE CLÒTXINES

Ja fa uns dies que intentem fer bondat amb el menjar. Hem arreplegat uns quilets que no ens abandonen ni de broma. Total, que no és que estiga blau de fam, però sí que m'agrada alguna variació que altra en el menjar. Tinc la sort que m'agrada quasi tot. Tanmateix, ja comence a fer cara de vegetal de tant de verd com mengem. Era el moment de buscar nous sabors i noves receptes.
Mantindre el paladar ocupat i que no s'avorrisca és important. Bé, al que anàvem. Oreto ha comprat hui un arròs al Mercadona que duia una recepta al darrere que semblava poc calòrica i no per això gens abellidora. Li hem fet unes petites variacions (les clòtxines i n'hem reduït la quantitat d'oli, la resta, tot ben igual).I estava boníssima!!! El mèrit? De la cuinera, és clar!!!

ARRÒS DIETÈTIC DE CLÒTXINES


INGREDIENTS:

3 tassetes d'arròs basmati marca "Hacendado"
200 g de clòtxines congelades
1 pessiguet de panses sense pinyol
1 pessiguet de pinyons
1 ceba grossa
3 cullerades d'oli d'oliva de Beneixama
1 colpet de curri
1 colpet de canella mòlta

PREPARACIÓ:
En una cassola posem a bullir l'arròs en aigua fins que estiga cuit. Mentrestant, pelem la ceba i la capolem petita. En una paella la sofregim amb les cullerades de l'oli de Beneixama, fins que estiga ben daurada i sense que es creme.
Descongelem les clòtxines i eliminem l'aigua que hagen amollat.
En estar bullit l'arròs, se li lleva tota l'aigua amb l'ajuda d'un colador fi i es renta amb aigua calenta perquè no perda l'escalfor.
Es mescla l'arròs amb la ceba, els pinyons, les clòtxines i la resta d'ingredients. Es remou tot perquè es mesclen els sabors i els aromes i es deixa coure-hi tot a foc baixet i tapat durant uns minuts.
S'ha d'anar mirant perquè no es creme. Quan vejam que l'arròs comença a agafar-se a la paella, sense cremar-se, s'escudella i ja està. A gaudir-ne!!!

7 comentaris:

dospoals ha dit...

Francesc! Dieta tu! Règim tu! Abans em crec que a la Xina s'ha instaurat la llibertat d'expressió!

Gemma ha dit...

Quan he vist el títol no tenia ni idea de què eren les clòtxines. Després de tan temps encara et descobreixo paraules noves :)
No sé si serà gaire de règim, entre les panses i els pinyons, je je je... però tan és, segur que és boníssim, la combinació de sabors la trobo molt original i molt del meu gust!

Teresa ha dit...

Ni dietes ni històries. Estic ací amb Dospoals i quan anem a Beneixama volem una coca de poma, d'eixes que hi havia a la revista aquella. I si no, el pastís de carlota de xocolate o el pastís de xocolate de 6 min :p

Francesc ha dit...

Dos poals i Teresa: no patiu, quan vindreu a Beneixama, potser Oreto i jo ja haurem perdut les arroves que ens sobren (sobretot a mi). El cas és que, encara que puga semblar mentida, faig dieta... però em costa molt acostumar-m'hi.

Gemma: bé, tampoc no n'hi havia tantes panses ni pinyons. El nostre català té moltes sorpreses amagades a descobrir. ;D

Teresa ha dit...

La foto del davantal mola molt! ;-)

GLÒRIA ha dit...

Francesc,
Jo tampoc sabia què eren les "clòtxines". No penso fer règim però m'encanta llegir-te.
Besades que, com dius tú, són petons.

Francesc ha dit...

Teresa: és que expressava molt bé un moment del post, feliçment ja passat.

GLÒRIA: ja li ho deia a la Gemma, el nostre català (vull dir, el de totes les terres de parla catalana), té tants tresors de paraules a oferir, que és com un cofre ple de joies que mai no l'acabes de buidar. Besades, petons i tota la resta de sinònims.