dijous, 16 de juliol del 2009

GERMANA DE VALÈNCIA, SEGONA MULLER DE FERRAN "EL CATÒLIC"

GERMANA DE VALÈNCIA, SEGONA MULLER DE FERRAN "EL CATÒLIC". Josep Faulí, Rafael Dalmau Editor, Barcelona. Col·lecció Episodis de la Història, núm. 13.

Aquest llibre de Josep Faulí es centra en tres moments de la vida de la reina Germana en tres moments de la seua vida: Blois, Valladolid i València. És un llibret que es llegeix en un tres i no res i que no aporta una gran visió de la vida d'aquesta reina. Per a algú que no en sàpia res d'aquest personatge històric, pot servir-li com un tast per a lectures posteriors. La figura d'aquesta dona, tan important en la història valenciana, sobretot pel que fa al seu paper durant la guerra de les Germanies, no es troba del tot completa en aquesta minsa biografia. Tot i això, cal reconèixer que, per a l'època d'edició del llibre (1979), potser ja anava bé.

3 comentaris:

Josep ha dit...

com deia el bolero eixe:
"de nada sirve arrepentirse después, de lo que pudo haver sido y ni fue"

GLÒRIA ha dit...

El llibre i el post que tu llanças podrien ser motiu perquè s'investigués sobre aquest personatge i sortis un nou llibre més ampli i ben documentat. Qui ens diu que no s'esta fent ja? Estem a l'aguaït.
Besades per tu i Oreto.

Marta ha dit...

Ja me'l llegiré, per a mi és una completa desconeguda. Ni remotament sabia que havia estat lligada amb les Germanies. Ha de ser molt interessant.