Aquests dies hem comprat algunes conserves que no hem arribat a utilitzar. N'hi havia dues de macedònia de fruites en almívar i he pensat a fer aquesta
2 pots de conserva de macedònia de fruites en almívar.
1 paquet de gelatina de maduixa "Royal".
1/2 got d'aigua.
ESTRIS:
1 motlle de vidre.
Paper de forn.
1 boli.
1 tisores.
1 cullera gran.
1 cassola.
1 espàtula de plàstic.
PREPARACIÓ: Obrim els pots i colem la fruita. En reservem l'almívar (n'ha eixit 1 got quasi ple). Posem aquest almívar en una cassola a calfar i li afegim 1/2 got més d'aigua. Quan comence a bullir, hi aboquem els dos sobrets de gelatina de maduixa que vénen dins la capseta i remenem fins que estiga tot ben dissolt. Ha de quedar una gelatina més dura del normal perquè aguante la fruita. Agafem un bol de vidre de fons pla. Marquem sobre el paper de forn una base del recipient. Retallem el cercle de paper una mica més menut que el cul del bol. Humitegem el bol i col·loquem el paper retallat al seu fons. Aboquem la fruita que havíem reservat al bol i li tirem per damunt la gelatina de maduixa. Remenem una miqueta per tal que s'hi repartisca bé. Ho deixem al frigorífic durant unes 4 hores aproximadament. A l'hora de traure la gelatina del motlle, passem una espàtula de plàstic per les vores del recipient fins que n'estiga ben separada la gelatina. Col·loquem un plat redó sobre el motlle. El capgirem i el deixem sobre una superficie. Peguem uns quants colpets fins que vegem que la gelatina ha baixat. Ara és el moment de llevar-li el paper del fons que s'haurà quedat sobre la gelatina. I ja està. És un dolç no massa embafós. Si agrada més dolç, se li pot afegir una o dues cullerades de sucre a l'almívar.
Curiositat lingüística: a Tavernes de la Valldigna (La Safor) a les maduixes en deien "fraules" fa uns quants anys.
GELATINA DE FRUITES AL SABOR DE MADUIXA
INGREDIENTS:2 pots de conserva de macedònia de fruites en almívar.
1 paquet de gelatina de maduixa "Royal".
1/2 got d'aigua.
ESTRIS:
1 motlle de vidre.
Paper de forn.
1 boli.
1 tisores.
1 cullera gran.
1 cassola.
1 espàtula de plàstic.
PREPARACIÓ: Obrim els pots i colem la fruita. En reservem l'almívar (n'ha eixit 1 got quasi ple). Posem aquest almívar en una cassola a calfar i li afegim 1/2 got més d'aigua. Quan comence a bullir, hi aboquem els dos sobrets de gelatina de maduixa que vénen dins la capseta i remenem fins que estiga tot ben dissolt. Ha de quedar una gelatina més dura del normal perquè aguante la fruita. Agafem un bol de vidre de fons pla. Marquem sobre el paper de forn una base del recipient. Retallem el cercle de paper una mica més menut que el cul del bol. Humitegem el bol i col·loquem el paper retallat al seu fons. Aboquem la fruita que havíem reservat al bol i li tirem per damunt la gelatina de maduixa. Remenem una miqueta per tal que s'hi repartisca bé. Ho deixem al frigorífic durant unes 4 hores aproximadament. A l'hora de traure la gelatina del motlle, passem una espàtula de plàstic per les vores del recipient fins que n'estiga ben separada la gelatina. Col·loquem un plat redó sobre el motlle. El capgirem i el deixem sobre una superficie. Peguem uns quants colpets fins que vegem que la gelatina ha baixat. Ara és el moment de llevar-li el paper del fons que s'haurà quedat sobre la gelatina. I ja està. És un dolç no massa embafós. Si agrada més dolç, se li pot afegir una o dues cullerades de sucre a l'almívar.
Curiositat lingüística: a Tavernes de la Valldigna (La Safor) a les maduixes en deien "fraules" fa uns quants anys.
5 comentaris:
Ei Francesc, esteu càlids i tropicals amb aquesta recepta amb tantes fruites!
Com no podia ser d'una altre manera m'encanta el color, crec que et pedrem la idea per fer un homenatge a les rajoles de la nostra cuina!
petons!
Mmmmm gelatinaaaaaaa (posar la veu del Homer Simpon quan diu rosquillas)
AMICS VERMELLS: més que tropicals, el que estem és una mica tips de tanta cosa que mengem. Es tractava de fer una cosa lleugereta i abellidora. Sí que és cert que aquestes postres fan joc amb la vostra cuina. ;D
CHIS: a mi també m'agrada molt la gelatina. Sobretot a l'estiu. Però aquesta m'abellia fer-la. Besades. ;D
Un bon postre "light" per després de tants excessos...
Petunets,
Eva.
EVA: després de tant d'excés, cal fer una mica de bondat. Besades
Publica un comentari a l'entrada