diumenge, 2 de desembre de 2007

DE VISITA ACADÈMICA I GASTRONÒMICA PER LA MARINADurant dos caps de setmana hem estat participant en les XX jornades de sociolingüística de La Nucia. Això ens ha permés, a més a més d'aprenpre-hi un munt de coses, poder gaudir de la gastronomia i els paisatges locals. Potser més endavant faré algun comentari més "acadèmic".
La veritat és que els paisatges de la Marina són preciosos. Si damunt li afegeixes que pots passar un gust gastronòmic, el resultat és fantàstic. Per a arribar aquests llocs més còmodament es pot agafar l'AP-7 i eixir per l'eixida 64, anar en direcció Altea la Vella, passes Callosa d'En Sarrià i arribes a Polop de la Marina i, després, a la Nucia.
Començaré per "Ca l'Àngeles" . És un restaurant fantàstic que es troba a Polop, a un moment en cotxe des de la Nucia. En aquest restaurant es pot menjar com un rei a uns preus que no són massa carots. La relació qualitat/preu és molt bona. Nosaltres vam poder gaudir-hi, entre d'altres coses: olleta de blat picat, espencat amb melva, fetgets de cabridet, rovellons torrats i un insuperable pastís de xocolata. L'amo del restaurant, que es diu Francesc, és molt agradable i et descriu els plats com si foren quadres i fas una salivera només d'escoltar-lo! La carta disposa de moltes altres exquisideses que ja descobrireu. La seua adreça és: Gabriel Miró, 12, a la carretera de Benidorm a Callosa d'En Sarriá. El telèfon és: 965 870 226. Val la pena reservar abans si és un cap de setmana per tal d'evitar-se sorpreses.
L'altre lloc de què parlaré és la pizzeria "El Diez", a La Nucia. És un establiment que duu un cuiner argentí amb uns pares molt simpàtics que et fan l'estada ben agradable. Nosaltres vam demanar una amanida Capresse i una Calzone (per a dues persones, és molt grandota). A més, mentre t'esperes, et trauen uns natxos amb guacamole coent que fa gana. De postres vam demanar una crêpe amb "dulce de leche". La veritat és que els preus no estaven gens malament. Està a l'avinguda de la Carretera núm. 18 de la Nucia. El seu telèfon és 966 895 318.
Però la Nucia també té altres llocs gastronòmicament interessants: els forns Ponsoda i Congost. El Ponsoda és ben a prop de la seu universitària i el Congost tampoc no n'està massa lluny. Vos recomane els "Bartolos" del Ponsoda, les seues coques i els pastissets de moniato. Del Congost, sobretot, els minxos (panades) i tot, vaja.

1 comentari:

Teresa ha dit...

Com ens cuidem, eh...?;p