divendres, 14 de juny del 2013

MINI PASTÍS DE GAMBES, SALMÓ I FORMATGE, AMB HERBES

De vegades, fer un soparet una mica especial només és qüestió de canviar-ne les proporcions i donar-li un altre aire. De passada, vaig estrenar uns motllets petitons que tenia mig oblidats en un calaix.

MINI PASTÍS DE GAMBES, SALMÓ I FORMATGE, AMB HERBES


INGREDIENTS:
(Per a 6 mini-motllets)
10 tallades de pa integral multifibres "Hacendado"
12 gambetes pelades congelades
6 tallades de salmó fumat
5 clares pasteuritzades
4 cullerades de formatge 0% de greix
60 g de formatge emmental ratllat
2 cullerades d'oli d'oliva de Beneixama
Pebre blanc
Orenga
Anet
Per a acompanyar:
Fulles d'amanida variades

PREPARACIÓ:
Posem a preescalfar el forn a 200º C a dalt, a sota i amb l'aire.
Amb un aprimador fem que les tallades de pa queden ben primetes. Amb un ganivet esmolat anem tallant-ne trossos de la mida de les parets del motllets. És una mica laboriós, però paga la pena.
Untem els motllets amb un pinzell amb l'oli d'oliva. Disposem a dins els trossets de pa integral tallat. Al fons, dues gambetes. Tallem el salmó fumat a talls molt prims i el repartim entre els sis motllets. Ara posem a dins les herbes que volem (en el meu cas, orenga, anet i pebre blanc).
En un bol posem les clares i les batem amb les varetes fins que estiguen una mica pujades. Els afegim el formatge 0% i ho mesclem tot fins que quede ben homogeni. Repartim aquesta barreja pels motllets. Per damunt els afegim el formatge emmental acabat de ratllar i els enfornem.
 
Quan hagen passat 5 minuts, abaixem la temperatura del forn a 150º C. Passats vint minuts més, la tornem a abaixar a 125º C i, llavors posem el forn només a funció aire i per sota; continuem coent-los durant 10 o 15 minuts més, fins que vejam que estan dauradets.
Apaguem el forn i hi deixem encara els motllets, amb la porta entreoberta, durant cinc minutets més perquè s'acaben d'assaonar, i ja està.


Convé traure'ls del forn quan estiguen calents, però no cremant. Llavors, sense cremar-nos, els desemmotllem tot passant-los per les vores una espatuleta d'untar o un ganivet poc esmolat. Els col·loquem en un plat amb amanida, i ja està.
La barreja de les gambes i el salmó amb les herbes els dóna un saboret molt intens i especial. A més, també els podem fer com a un aperitiu, si així ho volem.

6 comentaris:

Tapa't de tapes ha dit...

Ep! Que bo que deu ser aquest pastisset! Molt mariner, trobo! Bon cap de setmana, francesc!

Anònim ha dit...

Hello. And Bye.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Francesc; Uns mini pastissos de mar i muntanya perfumats amb herbes, un soparet, d'alló tant i tant bo.
Salutacions Francesc¡¡ :O) :O)

Fem un mos ha dit...

Uns mini pastis, que deuen d’estar molt bons Umm
Una abraçada

No tot són postres ha dit...

oooohhhh!!!! això fa sopar de terrasseta, de revetlla, de dissabte d'estiu!!!

PTNTS
Dolça

Francesc ha dit...

Com sempre, faig tard a respondre els vostres comentaris.

Marina A.F., JosepB., Sion, M. Glòria: és una recepta que porta el seu temps, però queda molt i molt abellidora. Té moltes possibilitats d'ús: soparet, soparet a la fresca, pica-pica, entrant... el pa de motlle, ben aprofitat, serveix per a moltes coses. Salutacions