divendres, 21 de juny del 2013

BROWNIES LIGHT

El fet de tenir companys i companyes de feina que estan a règim, et proporciona la possibilitat de compartir receptes d'aquelles "que són bones", "que no engreixen"... Bé, la veritat és que, de vegades, són més aviat bones intencions que no realitats. Però aquest no és el cas. I això que no les tenia totes amb mi quan me'n van dir l'ingredient principal: segó de civada o avena. Segó d'avena? I què és això? Bé, primera notícia: és un complement dietètic que s'usa en les persones que tenen problemes amb el colesterol i que té un munt de propietats saludables. De fet, es recomana menjar-se'n una cullerada sopera al dia. No ho sabia. Segona prevenció: quan el compres i el veus a la botiga sembla serradura... Ai que patirem!! Però, bé. De provar, no costa res. Si no ix mengívol, sempre pots tirar-ho al fem... o donar-ho a les gallines. De veritat que no m'imaginava que allò puguera ser bo. Però ho va ser, de veritat.

BROWNIES LIGHT


INGREDIENTS:
125g de xocolate negre "Valor", sense sucre, amb el 70% de cacau
75g de iogurt blanc 0% de greix
1 culleradeta d'essència de vainilla
2 clares pasteuritzades
10 cullerades soperes d'edulcorant de la marca "Dia" (ciclamat i sacarina)
3 cullerades soperes de cacau en pols "Valor" sense greix
125g de segó de civada (del "Mercadona" o el "Consum")

PREPARACIÓ:
Preescalfem el forn a 180º C a dalt, a sota i amb l'aire.
Posem una olla amb aigua i damunt una altra que s'hi acoble bé. Es tracta de preparar un bany maria. Agafem la pastilla de xocolate i la fiquem en una bossa de plàstic. La colpegem amb un picamà o una maça i el fem a trossos ben petits. Els posem a la cassola al bany maria i l'anem desfent amb un cullerot de fusta. 
Quan ja estiga fos, li aboquem el iogurt blanc i el barregem amb el xocolate fins que tot quede homogeni. Ara li afegim la culleradeta d'essència de vainilla i tornem a mesclar-ho tot.
En un bol, posem les dues clares pasteuritzades i les 10 cullerades soperes d'edulcorant. Amb una batedora de varetes, les anem muntant, primer a velocitat baixa i, finalment, a una velocitat suficient fins que queden com una mena de merenga suau. Les aboquem a la barreja de xocolate i iogurt. Tornem a mesclar bé el conjunt.
Ara, amb l'ajut d'un cullerot de fusta, anem mesclant el segó de civada i les tres cullerades soperes de xocolate valor. Costa una mica, però queda bé.
En una safata xicoteta antiadherent de forn, aboquem la mescla i la deixem tota a la mateixa altura amb l'ajut d'una espàtula. Enfornem la safateta durant ben bé vint o vint-i-cinc minuts, i l'en traiem.
 
Capgirem el resultat de la cuita sobre una safata plana i la tallem a trossets de dit d'ample i a gaudir-ne. Queda un dolcet ideal per acompanyar un café i no és gaire calòric. Això sí, té una textura més eixuta que no un brownie normal, però és bo. Si en sobra, el podem guardar en un recipient hermètic al frigo. Ara, sempre serà més bo un brownie fet com cal, amb tots els ingredients megacalòrics que té. Però per a donar-se un gust i no patir pel règim, pot passar.
No m'hauria imaginat mai que es puguera cuinar un dolç tot substituint-hi la farina pel segó, però sí. De tota manera, encara em fa una mica de cosa veure la textura d'aquest ingredient, tan semblant a la serradura. Supose que tot és acostumar-s'hi. I si és tan bo dietèticament com sembla... 

5 comentaris:

Tapa't de tapes ha dit...

Bona idea canviar la farina!!

Unknown ha dit...

em guardo la teva recepta i promès que ho provo, la veritat és que he vist receptes semblants sovint però sense la recomanació d'algú proper, me'n refio de la teva opinió! :) Ho provo i ja et diré...!
mersi per compartir!

Carles Vicente ha dit...

Hola Francesc,

Hem vist que tens moltes receptes al teu bloc i et volem presentar www.lestevesreceptes.cat, un portal web on els nostres usuaris poden buscar entre més de 37.000 receptes de les pàgines i blocs més populars en llengua catalana.

A la nostra página hem creat la secció TOP BLOCS DE RECEPTES, un rànquing de blocs on tu també pots afegir el teu bloc. Nosaltres indexem les teves receptes i els usuaris les poden trobar utilitzant el nostre potent motor de recerca. Lestevesreceptes.cat té més de 2.000 visitants únics cada dia que busquen receptes a la nostra página, generant una gran quantitat de tràfic per tots aquells blocs que formen part del nostre portal. I el millor de tot és que no t’has de preocupar de res perquè tot a Lestevesreceptes.cat és gratis!

Lestevesreceptes.cat forma part del segon portal de receptes més important del món, amb presència a 37 països diferents. Tenim pàgines germanes a França, Portugal, Itàlia, Estats Units o Suècia, entre d’altres.

Vols formar part d’aquesta gran familia?

Moltes gràcies per la teva atenció i restem a la teva disposició!!!!

Carles Vicente
Lestevesreceptes.cat

Francesc ha dit...

Marina A.F.: La veritat és que no les tenia totes amb mi amb això del segó. Però mira... és una opció.

Georgina: ves alerta si t'agraden els brownies. El resultat no és ni de bon tros semblant al d'un brownie amb tots els ets i els uts. Però com a alternativa lleugereta...

Francesc ha dit...

Carles Vicente: em sembla molt bé. Si vosaltres us encarregueu de tota la indexació, endavant. Salutacions