dimarts, 6 de novembre del 2012

POLLASTRE A L'ALL AMB CEPS I ROVELLONS A L'AROMA DE ROMANÍ

L'altre dia, badant per la xarxa, em vaig trobar, dins del blog "La cuina de sempre", una deliciosa recepta de "Conill a l'all". I ací hi havia el problema!!! No m'agrada el conill, em fa escrúpol. Manies meues. En fi, que vaig pensar: "Si això es pot fer amb conill, també deu ser bo amb pollastre". I, pensat i fet, el vaig fer igualet que a la recepta original, però amb pollastre. I va quedar boníssim!!! Tant i tant bo que no serà l'última vegada que el prepararé.


POLLASTRE A L'ALL AMB CEPS I ROVELLONS
A L'AROMA DE ROMANÍ




INGREDIENTS:
6 cuixetes grossetes de pollastre
1 pessiguet de ceps secs
1 pot de rovellons
1 cabeça d'alls
1 branqueta de romaní
1 pessiguet (bo) de julivert fresc
1 got d'aigua mineral
1 got de vi blanc "De la Vall", de Beneixama
1 cullerada sopera d'oli de Beneixama
1 pessiguet d'ametlles torrades (o crues)
Sal
Pebre blanc

PREPARACIÓ:
Unes hores abans, posem a remull els ceps secs tallats a trossets. Tants com voldrem, tot tenint en compte que són molt saborosos.
A la cassola i hi aboquem la cullerada d'oli de Beneixama i el posem a escalfar a foc suau. Agafem la cabeça d'alls, els en traiem. En reservem tres pelats i la resta els aixafem amb l'ajuda d'una maceta o de la fulla d'un ganivet.
En l'oli ben calent els anem enrossint remenant-los sense parar perquè no se'ns cremen. En estar ben daurats, els en traiem i els reservem. En el mateix oli, sofregim el pollastre, salpebrat, per totes bandes fins que quede ben daurat. No s'ha de cremar, per això haurem d'estar-ne molt pendents.
Colem els trossos de ceps i en reservem el líquid (que ara tindrà un aspecte marronós). Llevem els trossos de pollastre i en l'oli que queda, hi sofregim els ceps i els rovellons fets a trossos fins que estiguen dauradets.
Si no tenim ametlles torrades (com em va passar a mi) podem fer servir el truc que vaig veure a la recepta de conill: passar-les per la paella una estona fins que esdevinguen cuites i una mica enrossides. Com sempre, haurem de fer perquè no se'ns cremen gens.
En un morter, posem les ametlles torrades i un bon pessic de julivert fresc. Amb el picamà fem la picada. En estar, hi afegim els tres alls pelats que havíem fregit prèviament i reservat, i continuem picant fins que quede una pasta homogènia.
A la cassola on teníem els bolets, hi afegim la resta d'alls fregits amb pell, posem per damunt la branqueta de romaní i el pollastre. Li aboquem el líquid de posar en remull els ceps i un got de vi blanc.
Posem a bullir a foc fort i, en bullir, l'abaixem al mínim perquè vaja fent xup-xup durant quaranta-cinc minuts. 
Passat aquest temps, traiem una mica del brou de cocció i l'aboquem al morter on teníem la picada per a deixatar-la. En estar deixatada, l'aboquem per damunt i continuem coent el pollastre durant deu minuts més.


Posem dues o tres cuixetes de pollastre per cap i una bona cullerada de bolets. Està per a llepar-se'n els dits i sucar-hi una barca de pa!!

6 comentaris:

El pare ha dit...

Ja ho crec que ha d'estar per a sucar-hi pa. Els ingredients i la manera de preparar-ho ho certifiquen.

Tapa't de tapes ha dit...

Deliciós! jo també vaig veure el conill a l'all i, tot i que m'agrada molt el conill, no ho descarto amb pollastre com el teu. Aromatitzat amb romaní ha de tenir un gust ben mediterrani... per sucar-hi, com tu dius, uan barca de pa!!!! Petons

Fem un mos ha dit...

Jo si faig el conill a l’allet però sense bolets, no he fet mai el pollastre, ara no se pas perquè, però després de veure aquest teu i amb bolets no tardaré massa a preparar-lo, deu d’estar boníssim
Una abraçada

No tot són postres ha dit...

Si senyor, quan no agrada el conill el pollastre hi queda magnífic!!! I t'acabes de marcar un plat de pollastre amb lletra majúscula!! Boníssim.

PTNTS
Dolça

Marta CuinaDiari ha dit...

Doncs a mi tant me fa conill que pollastre! quin plat més bo has fet! i venint del mestre albert, no em sobta!! Marta

Gemma ha dit...

Una adaptació sensacional, segur que amb pollastre queda igual de bo. I entre les herbes i els bolets, ja de quedar un plat molt gustós ideal per sucar-hi pa!