Avui és el dia que els amics de “Els fogons de la Bordeta”
i “Xocolata desfeta” dediquen a “La recepta del 15”, aquesta vegada té com a
ingredient principal el “carbassó”, que nosaltres anomenem en el català de Beneixama “carabasseta”. Així
doncs, m’he posat a fer una recepta que siga abellidora. Dies enrere vaig
trobar-me al blog de “Bojos per la cuina” una recepta de “coquetes d’escalivada”
que proposava una pasta ben bona de fer i que jo he copiat literalment per tal
de fer-ne una adaptació a la recepta d’avui i m’he ideat una
COCA DE CARABASSETA
Ingredients:
Per al recapte:
2 carabassetes mitjanes
2 cebes grosses
2 ous
2 pots de tonyina al natural
Orenga
50 g de formatge ratllat
2 cullerades d’oli d’oliva de Beneixama
Sal
Per a la massa:
390 g de farina
100 g d’oli de Beneixama
130 g de cervesa de sabor suau
Sal
Preparació:
En un llibrell, mesclem l'oli de Beneixama, la cervesa,
la sal i la farina tamisada a poc a poc. La treballem amb les mans fins que no
s’hi enganxe. Aquesta massa, si en respectem les proporcions, no té cap complicació i es fa en un tres i no res. L’estenem
en una safata de forn on haurem col·locat prèviament un paper de forn.
Posem a escalfar el forn a 200 graus a dalt i a sota amb
l’aire posat.
Tallem les carabassetes a rodanxes fines i les fregim en
una paella on haurem posat les dues cullerades d'oli de Beneixama. Els tirem
sal per damunt. En estar quasi fetes, les en traurem i les escorrerem de tot
l'oli que podrem.
En l'oli sobrant, sofregirem les cebes tallades a
rodanxes primes i empolvorades de sal. En estar daurada, la'n traiem.
Col·loquem la ceba per damunt de la massa. Empolvorem amb orenga. Damunt,
disposem carabasseta més o menys ordenada. En els espais buits que hi queden,
posem la tonyina esmigallada.
Batem els ous i amb una cullereta els anem abocant pels
espais entre les carabassetes i la tonyina, ben repartidet. Ara és el moment de
posar el formatge per damunt i ficar la coca al forn fins que estiga cuita.
L’he tinguda al forn durant 20 minuts a 200 graus, amb l’aire
i a dalt i a sota, i 10 minuts més amb el forn encés només a sota i amb l'aire.
Ha resultat una coca boníssima i ben fàcil de fer. Ara veurem quin nou ingredient ens proposen els amics de la recepta del 15 per al més que ve!!!
8 comentaris:
Boníssima! No te n'ha sobrat ni un cantellet?
Besos
Em sembla que ja tenim sopar per aquesta nit, què bona!!!!
Moltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra
Francesc; Un altre alternativa ben bona, aquesta coca de "carabasseta" carbassó.
Que vagi de gust¡¡ :-D ;-D
Bona aquesta coca de carabasseta, altrament dit carbassó!!!
PTNTS
Dolça
une recette que je ferai bien
Fa molt bona pinta aquesta coca!!
Sussi
El carbassó li queda perfecte a la coca!!! m'ho apunto, per fer-la coca amb el ingredients que més m'agradin. Conbinaré de les dues que has fet. Que bones!!
Queti: fartons de mena com som, no en vam deixar ni un bocí!! Però no patisques, és una excusa perfecta per quedar i fer-ne, de coques.
Els fogons de la Bordeta: gràcies a vosaltres per aquesta iniciativa tan bona que teniu i per fer-nos anar a tots a fer coses abellidores a la cuina.
JosepB.: moltes gràcies per les teues parauless, amic!! ;D
Dolça: alerta amb aquesta coca, crea addicció!! Bon sopar!!
Une angevine: benvinguda al blog!! Espere que hi trobes moltes coses que t'agraden. / Bienvenue sur le blog! J'espère que vous y trouverez beaucoup de choses que vous aimez.
Sussi: era molt bona. Ens la vam cruspir en un tres i no rés.
Núria: el bo d'aquesta mena de coques és que hi cap de tot. Segur que hi pots posar el que t'agrada i et prova bé. Besades
Publica un comentari a l'entrada