dissabte, 21 d’abril del 2012

GELATINA LIGHT DE FRAULES

Després de tenir una temporada "abandonat" el bloc per qüestions personals diverses en reprenc l'activitat. Pasqua és un temps propici per a trobar moments de cuina i tiberis diversos. Si ens descuidem, sempre podem quedar-nos amb alguns "quilets" de record. Ai, és que és molt difícil deixar passar per davant dels nassos una bona "mona de Pasqua" o una tonya de Beneixama i no menjar-te-les!!! O la llonganissa de Pasqua, o... en fi, que ocasions per a "pecar" i no penedir-se'n n'hi ha un munt. Com ara és temps de maduixes (fraules), vaig pensar que unes postres una mica "light", compensarien els excessos pasqüers. Heus-ne ací el resultat.

GELATINA LIGHT DE FRAULES



INGREDIENTS:
Per a la part vermella:
400 g de fraules (maduixes)
2 cullerades soperes d’edulcorant (ciclamat sòdic i sacarina sòdica, el que venen al “Dia”)
6 fulls de gelatina neutra

Per a la part rosa:
4 Cullerades de formatge 0% de greix “Hacendado”
400 de maduixes (fraules)
3 cullerades soperes d’edulcorant (ciclamat sòdic i sacarina sòdica, el que venen al “Dia”)
6 fulls de gelatina neutra

PREPARACIÓ:
Primer de res, posem els sis fulls de gelatina a hidratar-se en aigua en un plat fondo. Ara, rentem les maduixes i els tallem la part verda. Les col·loquem en un got alt junt amb les cullerades de l’edulcorant. Les triturem amb la batedora fins que quede tot com un líquid espés. Per tal de llevar el màxim possible de les vinces de les fraules, el passarem per un colador fi de reixeta o, millor encara, pel colador xinès. Hi ha qui no li destorba trobar-se-les, però si les llevem, queda un mos més finet.


 Posem el líquid resultant en un cassó i el fem encalentir fins que bulla un mig minut. Apaguem el foc i, llavors, li afegim la gelatina hidratada i removem els ingredients fins que la gelatina hi quede ben desfeta. Per tal de comprovar-ho, he tornat a passar el líquid pel colador finet perquè no hi haguera cap grumoll de gelatina.


És el moment de posar el líquid vermell al fons del motlle de silicona. Posteriorment, el deixem reposar a la nevera perquè qualle durant un parell d’hores com a mínim.
Mentrestant, amb les altres maduixes procedim com en la primera part. Aboquem al cassó 4 cullerades soperes de formatge 0% i mesclem bé. En estar quasi bullint, li afegim l'edulcorant i els fulls hidratats de gelatina i fem que s’hi dissolguen. És molt important que no arribe a bullir, per aixpò .
En estar, ho aboquem per damunt de la capa anterior del motlle que havíem reservat i el posem a la nevera durant unes hores.
A l’hora de desemmotllar ve la part més difícil. Posem aigua bullent en un vaixell alt i hi submergim el motlle per uns moments perquè el contingut se’n desenganxe (un minut escàs). Posem una plata damunt del motlle i el capgirem. En uns segons s’haurà desenganxat i caurà bé sobre la plata. I ja es pot servir.


Es boníssim i poc calòric. Com que no duu sucre pot ser adient per a diabètics (només duu el sucre propi de la fruita) i, en no dur gluten, pot ser bo per a celíacs. Dic això sense estar-ne segur del tot. Si no és així i algú ho sap, que m’ho diga.

5 comentaris:

Q ha dit...

Em sembla fantàstica! Avui mateix estava pensant a començar l'operació "burkini", però últimament estic molt llépola. Amb unes postres com aquestes, la dieta no sembla tan espartana. Gràcies, amic!
Besets

No tot són postres ha dit...

fraules!!! Bonica paraula per dir maduixes...
M'agraden aquestes postres, són lleugeres!!

PTNTS
Dolça

Alfriston Cottage ha dit...

Hola! Acabo de descobrir el teu blog i m'agrada moltíssim! Aquesta recepta és genial i de ben segur que la provaré així que pugui.
Enhorabona!

Receptes.cat ha dit...

Els encantarà als nens.

Tapa't de tapes ha dit...

Uf! M'ha encantat aquesta gelatina, molt sana i amb una forma i colors ben divertits. Visca les maduixes!! Petons