diumenge, 25 de desembre del 2011

RONDALLES DE BENEIXAMA

Feia molt de temps que esperava el moment que el llibre arribara a Beneixama i, finalment, ha pogut ser. El passat dia 22, vaig poder presentar el llibre "Rondalles de Beneixama" al poble. A l'Auditori de Beneixama ens vam aplegar una bona colla de gent vinguda de moltes bandes. A l'escenari: Manel Alonso, Francesc Sarrió, Antonio Valdés (batle de Beneixama), jo mateix i Ma Ángeles Rivas (regidora de cultura). Tots quatre van dir coses molt boniques del llibre i de mi. Va iniciar els parlaments la regidora, que va parlar de la meua vinculació amb el poble. Seguidament, Manel Alonso va parlar de les rondalles, del seu registre i de les propostes didàctiques. Francesc Sarrió va explicar moltes coses de mi, es nota que em coneix bé. Jo vaig parlar de com i perquè havia fet aquest recull i vaig agrair a totes les persones que m'havien contat les rondalles. Especialment, la meua tieta Leonor Navarro. Moltes emocions contingudes.  El parlament final va ser a càrrec de l'alcalde, que va lloar el llibre. Després, a signar llibres. Molta gent que havia vingut a veure'n la presentació, també va comprar-lo i va voler que li'l signara. He de reconèixer que van ser unes hores molt emocionants. A la sala hi havia família molt pròxima, i això em feia més palesa encara l'absència de persones que ja no estan. Em va fer vergonya escoltar tantes lloances, no n'estic acostumat. Encara no ho he acabat de pair. Ja aniré fent-me'n a la idea a poc a poc.
Quaranta rondalles!! Han estat molts anys d'anar recollint rondalles entre la gent de Beneixama, de llegir-les i rellegir-les, d'anar polint-les, fins que, finalment, ja estan fetes llibre. He tingut la sort que l'Editorial Germania s'interessara pel projecte. La veritat és que vaig comptar amb l'ajuda inestimable de Francesc Mompó i de Manel Alonso. Entre tots dos i Toni, Paula i les precioses il·lustracions d'Empar Piera, trobe que ha quedat un llibre molt bonic.
El cap de setmana anterior, havíem fet una presentació prèvia només per a professors i professores al restaurant "El Solet", de Biar. Allà ens hi vam aplegar una bona colla de gent de l'ensenyament, al voltant d'una bona taula i un dinar suculent. Literatura i gastronomia unides. Dos plaers alhora. 
Per a mi han estat uns dies molt intensos. Emocions, treballs i hores d'escriure i reescriure coses. També la possibilitat de tornar a veure persones que no veus habitualment... Ara a esperar que li agraden a la gent. 
El llibre ja es pot comprar a Beneixama i a la pàgina web de l'Editorial Germania.
També han parlat del llibre al blog de JPB i al blog de l'Editorial Germania.

5 comentaris:

josep ha dit...

Francesc,
Ens omple de joia veure que la feina que amb tant carinyo has fet, ha tingut la recompensa final en forma de publicació. I que en el teu poble es reconegui tot això deu ser un motiu d'orgull i satisfacció immensa.
Moltes felicitats i aprofitem també l'ocasió per a desitjar-vos molt bones festes.
Una forta abraçada per a tu i l'Oreto

La cuina vermella ha dit...

Estimat amic,

Estem molt i molt contents i emocionats per aquest treball tan ben fet, d'aquestes quaranta rondalles recollides amb tant d'amor, passió i dedicació.

Gràcies per fer més gran la nostra cultura.

Un plaer immens poder-ho celebrar amb vosaltres.

Mil petons i pròsper any 2012!

Q ha dit...

Com m'hauria agradat ser-hi! Ets un mestre, Francesc, amb totes les lletres. Mestre de la coherència, del respecte i la cura pel patrimoni cultural, de la cuina, de la vida... Frise per tenir-lo a les mans. Recorda't de la comanda, xiquet!
Una abraçada a tots dos, estimats amics!

Tapa't de tapes ha dit...

Quina bona feina! Recuperar 40 rondalles no ha de ser cosa fàcil. Felicitats!

Francesc ha dit...

Josep: estic content que us agrade la iniciativa. M'agradaria que la gent de Beneixama també ho veiés com tu. Besades.

La cuina Vermella: moltíssimes gràcies per les vostres paraules. Besades.

Marina: ha estat una feina d'anys, però trobe que ha valgut la pena. Gràcies pel teu comentari. Besades