dissabte, 14 d’agost del 2010

PASTÍS D'ANOUS I XOCOLATE

No tenia previst fer cap cosa especial de cuina per allò que estic de vacances. El cas és, però, que li havia promés a una cosina meua que algun dia li prepararia un pastís de xocolate i vaig pensar que era una bona excusa per posar-m'hi. Tot buscant per la xarxa, m'hi vaig trobar amb aquesta recepta que he variat una mica quant a la preparació i els ingredients.

PASTÍS D'ANOUS I XOCOLATE



INGREDIENTS:

350 g de farina
300 g de sucre
200 g de mantega (desfeta amb el microones)
200 g de xocolate de cobertura ratllat
100 g d'anous pelades
6 ous
1 sobre de rent
1 copeta de conyac
1 got de llet
1 polsim de sal
Sucre fi per a damunt
Canella mòlta per a la lletra


PREPARACIÓ:
Posem el forn a escalfar a 200º C a sota i amb l'aire
Separem les clares dels rovells i els reservem. Batem les clares amb un polsim de sal fins que estiguen ben dures. Llavors, li anem afegint el sucre a poc a poc.
En un llibrell, aboquem la farina tamisada amb el rent en pols. Ratllem el xocolate de cobertura amb un pelacreïlles (és laboriós, però queda molt bé). Piquem les anous en un morter i les afegim a la farina junt amb els rovells, la mantega desfeta i la copeta de conyac. Mesclem amb l'ajuda d'una cullera de fusta. Ara hi afegim la llet i continuem remenant fins que quede una mescla ben homogènia.
Aboquem damunt d'aquesta mescla les clares muntades a punt de neu fort i, amb l'ajuda d'un batedor manual, les anem incorporant tot tenint en compte que no se'ns abaixen.

En estar ben homogeneïtzat, prepararem un motlle redó i fondo. L'untarem de mantega. Tallarem un redolí de paper de forn de la mida del cul del motle i també l'untarem. Tirarem per damunt del motlle una mica de farina perquè el cobrisca per tot (podem pegar-li uns colpets al motlle perquè n'amolle el sobrant).
Ara aboquem la mescla al motlle tot procurant que quede ben plana. L'enfornem i abaixem la temperatura a 180º C. Courem el pastís durant mitja hora. Passat aquest temps, li llevem la temperatura al forn però no l'aire i l'hi deixem durant deu minuts més i ja està.
En estar fred, es desemmotlla sobre una safata i s'empolsima amb sucre glaç.
La inicial del nom l'he feta amb canella en pols. La silueta l'he retallada en una cartolina amb un tallant i l'he posada sobre el pastís i ja està.
Resulta un pastís molt bo, però molt i molt calòric i pesant. La pròxima vegada que el prepare el faré la meitat de gran que no ara i potser hi posaré més xocolate i menys farina. Era d'una grandària considerable. Com ha eixit bo, supose que no li haurà importat.

10 comentaris:

Gemma ha dit...

Uau, t'ha quedat fantàstic i la lletra t'ha sortit perfecte :)
Que sigui calòric no passa res, en fas un tall més petit i solucionat ;)

Glòria ha dit...

Ai, la xocolata, que ens fa treballar fins i tot estant de vacances!. Segur que a la teva cosina no li va fer res que sortís un pastís considerable. Té un aspecte com de brownie, oi?. Havia de ser deliciós i per les calories, cap problema, una mica d'exercici extra i problema resolt!.

Petonets

starbase ha dit...

La galega no l'ha vist, quan el vegi segur que el vol tastar hehe. Ai la xocolataaaaaa....

La cuina vermella ha dit...

Carai Francesc, quina filigrana més bonica que has fet amb canyella. Quina meravella de pastís de xocolata i a sobre és poc calòric!! Ets genial amic. Un petó ben gran a tu i Oreto.

Teresa ha dit...

Quan deixe d'estar a dieta, tho diré perquè me'n faces un ;p

starbase ha dit...

Diria que t'ho he comentat ja però no surt...doncs quan ho vegi la galega del meu cor segur que en vol una igual...quina pinta!!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Francesc; Aquest pastís veig que porta la M de mengue'm... o potser la M de Moníiisim o la doble de M de; M'agrada Molt...?
Que vagi de gust Francesc, salutacions a l'Oretto¡¡ :-D

Laura (Recetas Trucos y Tips) ha dit...

Quina bona pinta!

enhorabona, et va quedar molt bé.
m'encanta la decoració, la M està perfectament dibuixada :)

salutacions

Visc a la Cuina ha dit...

Un pastís espectacular, el provaré!

Francesc ha dit...

Gemma: d'aquesta mena de pastissos més molt difícil fer-ne un tall petit. Què hi farem!! :D

Glòria: què en faríem, sense el xocolate!!! Doncs això, esport i esport... i a gaudir del dolç!! :D

Starbase: han eixit els dos comentaris teus. Segur que, si li'l fas a la teua "galega", en gaudiu tots dos. ;D

Amics Vermells: estic content que us haja agradat. No m'ha eixit bé del tot, però, la filigrana. ;D

Teresa: avisa amb temps, eh? Però tu a règim? No pot ser!!! ;D

JosepB: la "M" és perquè la meua estimada cosina es diu "Montserrat". Salutacions :D

Laura: gràcies pel teu comentari. La "M" no està perfecta del tot... em va vindre un esternut quan ja l'acabava i ha veus el resultat... ;D

Visc a la cuina: si el fas, posa'n la meitat dels ingredients, que si no és molt gros!! ;D