Fa un munt de temps que no actualitze el blog i és per falta d'això mateix: temps. Tanmateix, avui tenia ganes de posar-m'hi. Resulta que, per una qüestió de salut i no purament d'estètica, toca començar un règim amb unes mesures calòriques més o menys precises. Per això, aquesta nit hem preparat aquesta recepta. Recordava que al llibre "Veu de mar. Maria del Mar Bonet", d'Emilio Garrido, de l'editorial Efecto Violeta, apareixia una recepta de pollastre de la cantant mallorquina:
" ... i si continues demanant ens quedarem sense dinar. Et proposo seguir parlant mentre pelem les pomes. (Pollastre amb pomes. Quatre pomes tallades en trossos petits, en una cassola de test a què afegeix unes cuixetes de pollastre, mantega, sucre, sal, herbes provençals i un toc de conyac. Vint minuts al grill mentre bevem unes copes de cervesa)".
Aquesta és la recepta original tal i com apareix al llibre que esmentava abans. Ara ve la versió que he fet jo, amb alguna xicoteta variació: oli en comptes de mantega, i més temps de cuita. Ve a tindre unes 400 calories per persona. Aquesta és per a dues persones:
Aquesta és la recepta original tal i com apareix al llibre que esmentava abans. Ara ve la versió que he fet jo, amb alguna xicoteta variació: oli en comptes de mantega, i més temps de cuita. Ve a tindre unes 400 calories per persona. Aquesta és per a dues persones:
POLLASTRE AL FORN "MARIA DEL MAR BONET"
INGREDIENTS:
4 cuixes de pollastre
3 pomes blanques
2 cullerades soperes d'oli de Beneixama
Sal
Sucre
Herbes provençals (alfàbega, orenga, romaní, timó, sajolida i marduix)
1 colpet de conyac
PREPARACIÓ:
Posem a escalfar el forn a 200 graus a dalt amb el ventilador.
Pelem les cuixetes i els llevem la pell i l'os. Llevem el cor de les pomes, les pelem i les fem a trossos petits. En una cassola de test posem els trossos de poma i els empolvorem amb les herbes provençals. Col·loquem per damunt les cuixes desossades i els posem per damunt l'oli, sucre, sal i més herbes provençals. Ara li aboquem el colpet de conyac.
Fiquem la cassola de test al forn durant vint minuts a una altura mitjana al forn. Passat aquest temps, capgirem els trossos de carn, encenem el foc del forn per sota (sense apagar l'aire i el de dalt) i continuem la cuita durant vint minuts més.
Passat aquest temps, només resta servir-ho als plats. La poma, mesclada amb el pollastre i el gust de les herbes són una passada. Queda amb un saboret deliciós!!!
3 pomes blanques
2 cullerades soperes d'oli de Beneixama
Sal
Sucre
Herbes provençals (alfàbega, orenga, romaní, timó, sajolida i marduix)
1 colpet de conyac
PREPARACIÓ:
Posem a escalfar el forn a 200 graus a dalt amb el ventilador.
Pelem les cuixetes i els llevem la pell i l'os. Llevem el cor de les pomes, les pelem i les fem a trossos petits. En una cassola de test posem els trossos de poma i els empolvorem amb les herbes provençals. Col·loquem per damunt les cuixes desossades i els posem per damunt l'oli, sucre, sal i més herbes provençals. Ara li aboquem el colpet de conyac.
Fiquem la cassola de test al forn durant vint minuts a una altura mitjana al forn. Passat aquest temps, capgirem els trossos de carn, encenem el foc del forn per sota (sense apagar l'aire i el de dalt) i continuem la cuita durant vint minuts més.
Passat aquest temps, només resta servir-ho als plats. La poma, mesclada amb el pollastre i el gust de les herbes són una passada. Queda amb un saboret deliciós!!!
20 comentaris:
Té molt bona pinta, sí!
Mon pare en fa un amb sidra i sense gens d'oli que s'assembla molt al vostre. Mel!
Ja tardaves, Francesc, a donar-nos bones idees per menjar. Hi ha un munt de plats poc calòrics i ben abellidors (a mi em ve al cap una sépia en ceba, amanides especials...). El cas és posar-hi poc de greix i estima. I, en això, n'ets un mestre.
Besets
No hauria dit mai que en un llibre d'aquest estil pogues haver-hi una recepta de cuina, je je je...
Anims amb les receptes sanes, es pot menjar igual de be fent plats tan bons i suculents com aquest. Les pomes li deuen donar un gust delicios, son un acompanyament perfecte ;)
Molt bo i molt adient per a fer dieta! m'ho apunto!
Petonets
Espero que estigueu bé de salut, i que la dieta sigui passatgera!! De tota manera, amb aquests guisadets que et prepares, segur que és més fàcil de portar. Petons.
La poma és un bon acompanyament per a diferents tipus de carns, la de pollastre també.
Francesc, m'agrada aquesta recepta ben senzilla i segur que molt gustosa.
L'acompanyament musical, molt encertat.
Salut.
Francesc,
Tant l'original de la Maria del Mar Bonet com la que tu proposes amb petites variacions són fàcils de fer i han de ser de delicioses. Les tindré en compte.
Petons per tu i oreto.
Ben bo aquest pollastre, i un secret, jo també hagués posat oli enlloc de mantega!
PTNTS
Dolça
Francesc,
Molt bo ha d'estar aquest pollastre (amb el que a mi m'arriba a agradar) i si es acompanyat per la música de la Maria del Mar, la vetllada ha de ser completa.
Una abraçada
Una recepta mol bona, la provarem. A casa el fem a la planxa i als “nanos” li deien “pollastre repetim”
Molts petons
Espero que la dieta sigui per poc temps,però fer dieta tampoc vol dir renunciar a menjar bé, oi?
Aquesta recepta em resulta ben curiosa, i també hauria pensat en canviar la mantega per l'oli, però havent les pomes, no sé..., potser ho trobaré de les dues maneres.
Besades!
Xavier: no se m'havia acudit aquesta possibilitat de la sidra. En prenc nota. Salutacions
Queti: moltes gràcies pels teus elogis. Ja saps un poc de què va tot això del règim. M'apunte la idea de la sépia. ;D
Gemma: jo també em vaig sorprendre molt en llegir el llibre i trobar-m'hi la recepta. Però és l'única que hi ha de la Ma del Mar. Gràcies pels teus ànims.
Mary Lou: Hola!! Quina sorpresa!! Gràcies per visitar el meu blog. Salutacions.
Amics Vermells: això de la dieta va per a llarg. Amb la salut no s'hi juga. Costa fer receptes i que no siguen avorrides. No sé si me'n sortiré. Besades
Manel: gràcies pels teus elogis i consells. Salutacions
GLÒRIA: gràcies, guapa! ;D
Dolça: a Oreto la mantega (i el greix en general) no li agrada gens. A més, no en podem usar al nostre règim. Salutacions
Josep: jo sóc molt de la Maria del Mar Bonet. Gràcies. ;D
Sion: quina gràcia aisò del "pollastre repetim"!! Jo també repetiria. :D
Maragda: la dieta va per a llarg. Què hi farem!! Això de la mantega deu canviar-li el sabor una mica (o molt) a la recepta. Jo sóc més de l'oli que de la mantega o "sagí" (=saïm). Besades
Francesc, aixi m'agrada. A dieta pero sense renunciar a la bona cuina!! He trobat molt curios que trobessis una recepta en un llibre de la Maria del Mar Bonet.
Petons i anims!
Rèèèèèèèèèèèèèèèègiiiiiiiiiiiiiiimmmmmmmmm. Aaaaaaaarrrrrrrrhhhhhhhhhggg.
Gendreeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee. Així m'agrada, que cuides molt la meua filla, perquè si no ja saps... calbot! hehehe
Per cert, Dospoals, no te'n passes que per a tu també n'hi haurà...
Francesc; Un pollastre ben correcta, i encara molt més si està fet amb oli de Beneixama... naturalment¡¡ :-D
Que vagi de gust Francesc¡¡ Una abraçada per l'Oretto¡¡.
Jo també em beneficiaré de la teva dieta , ja que a mi tampoc m'anirà malament . Fa molt bona pinta aquest pollastre . I la cançó de la primavera és un plaer escoltar-la . Sabies que la primera vegada que vaig entrar al teu bloc va ser per aquesta cançó. D'això ja fa més d`un any.
Ànim que les receptes que ens cuiden la salut també n'hi ha de molt bones.
Una abraçada
Una recepta boníssima!!! espero que aquesta dieta no ens privi tan de temps dels vostres plats :)
Mercé: intente que allò que mengem siga abellidor i dietèticament correcte. La recepta de M.Mar Bonet va ser tota una troballa.
2Poals: això mateix... però no hi ha més remei.
Teresa: no patisque que ens cuidarem mútuament. Molt bé això de defensar-nos ;D
JosepB: l'oli de Beneixama SEMPRE millora els plats. I no és només propaganda.
Xisca: ara que ho dius, crec recordar que sí. És que aquesta és una cançó que m'agrada especialment (i mira que a mi de la Ma M. Bonet m'agraden totes). Espere trobar-ne de bones...
Ma José: ara mateix, vaig de bòlit amb 2n de batxiller i quasi no tinc temps de preparar res per al blog. Besades.
Publica un comentari a l'entrada