dimecres, 14 d’octubre del 2009

ÀGORA


Diumenge passat vam anar a veure la pel·lícula "Àgora", d'Alejandro Amenábar. Feia temps que volíem anar a veure-la perquè per la propaganda que li havien fet ens semblava que estaria bé. I no ens va decebre gens ni mica.
La pel·lícula narra una part de la vida d'Hipàtia d'Alexandria, una dona excepcional, que va ser una "científica" primerenca. Li va tocar viure el declivi de l'Imperi Romà i l'auge del cristianisme. Atrapada enmig dels corrents que volen destruir la saviesa "pagana", en serà una víctima propiciatòria. Està molt ben narrada i té imatges d'una gran bellesa visual. Bé, la mateixa Rachel Weisz és una dona ben guapa, no cal dir-ho. Resulta molt curiós veure, per exemple, una missa celebrada en un temple egipci. Una de tantes sorpreses que amaga la pel·lícula, amb uns decorats magnífics. No semblen gens de cartó pedra. Recomanable? Crec que sí.

La imatge està treta de: http://kinoticias.files.wordpress.com/2009/09/agora-01.jpg

19 comentaris:

Núria ha dit...

Francesc, la meva amiga Montse, que vas conèixer al museo Egipci, té moltes ganes d'anar-hi i ja li he dit, que m'apunto!! Ara amb la teva crítica encara més.

Núria

Gemma ha dit...

M'apunto la recomanació, jo també tinc moltes ganes de veure-la!

josep ha dit...

Francesc,
La tenim pendent i amb ganes de veure-la. No anem gaire al cine, però pel·lis com aquesta crec què paguen la pena.
Una abraçada

Teresa ha dit...

T'has copiat!

maia ha dit...

Que bé que n'hagis parlat, jo tambè tinc moltes ganes de veure-la.Una abraçada

GLÒRIA ha dit...

No hi tenia gran interès tot i que m'agradaen algunes pel·lícules de l'Amenábar. Vist el que t'ha entusiasmat, si me la fan en algun cinema local, hi aniré.
De totes maneres estic contenta de que tant tu com a Oreto hagiu passat una bona estona. Ja sabeu que per mi el cinema és quasi un culte.
Una abraçada!

Francesc ha dit...

Núria:ui la Montse!!! Recorde que era un encant!! Crec que us ho passareu bé. Besets.

Gemma: ja em diràs el què. ;D

Josep: nosaltres tampoc no hi anem tant com voldríem. Però, de vegades hi anem.

Teresa: ;D

Maia: ja veurem si t'agrada. :D

GLÒRIA: a Oreto i a mi ens agrada molt el cinema. Malauradament, no hi anem tant com voldríem. Ja ens diràs la teua. Segur que amb més criteri. Besets

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Jo també la vaig veure el cap de setmana passat i em va encantar!!! per mi és una obra d´art i la recomano a tothom...!!!!

La Taula d'en Bernat ha dit...

Menys mal que algú parla bé d'aquesta pel·lícula. Aquesta tarda, per fi, l'anem a veure, i fins ara totes les crítiques que hem sentit són bastant mediocres. Jo tinc moltes ganes de veure-la i potser fins i tot hi porto els meus alumnes.
Espero que ens agradi tant com a vosltres!

Una abraçada!

Francesc ha dit...

Ma José-Dit i Fet: estic content que t'haja agradat. ;D

Anna: doncs, jo només n'he sentit bones crítiques... bé, sobre gustos, cadascú el seu. Ja ens diràs què n'opinen els alumnes, si és el cas... ;D

miquelet ha dit...

Molt bona, és cert. A favor de la bellesa de Rachel Weisz cal dir que excepte en un parell d'escenes, en les qual li van retocar els ulls, no l'han maquillada en tota la pel·lícula.

Salut.

La Taula d'en Bernat ha dit...

Francesc,
ara ja puc parlar amb coneixement de causa. El dissabte passat vam anar a veure le pel·li i a mi em va encantar. D'acord que no té un argument gaire misteriós i té un final força previsible, però això passa amb totes les pel·lícules històriques, no?! El cas es que a mi em va agradar, em va encantar el paper de la Rachel Weisz i com tracta tots els conflictes entre jueus, cistians i pagans. L'Aleix es va quedar una mica igual, com la majoria de gent que coneixo, però a mi no m'importaria tornar-la a veure i la recomanaré als meus alumnes.

Una abraçada!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Francesc; Tothom m'ha parlat molt bé d'aquesta pel.lícula i el que m'ha parlat una "mica" més malament m'ha dit, que és una mica lenta. Ja t'ho diré¡.

No tot són postres ha dit...

Francesc, tothom que l'havia vist em deia el mateix i el dijous la vaig anar a veure i estic totalment d'acord amb tu! val la pena!
PTNTS
Dolça

Belen ha dit...

Ay Francesc, quina depressio que ha segut llegint el teu Blog que m#he donat conte que ha passat el 9 d'octubre....quina vergonya....:-(

Ara, aquesta peli tambe la vull anar a veure. Espere que la passen per aci...
Petons

Jesús Monzó ha dit...

Gràcies per la ressenya!

nosaltres intentarem veure-la i ja us comentem el que ens ha semblat però pense que paga la pena.

Besets

Francesc ha dit...

Miquelet, Anna, Josepb, Dolça, Belén, Jesús: gràcies pels vostres comentaris. Disculpeu-me per no haver-vos respost abans. Estic passant per una època de moltíssima feina a l'institut i no puc dedicar-li el temps que voldria al blog. Salutacions per a totes i tots. ;D

Marta ha dit...

L'aniré a veure.

Núria ha dit...

Francesc, vam anar la Montse i jo, i no ens va decebre gens ni mica!!De fet vam sortir encantades...