dimarts, 6 d’octubre de 2009

SALMÓ A LA CASSOLA

Ahir teníem convidada a casa una companya del departament i no sabíem què fer per a sopar. Finalment, ens vam decidir per un plat de peix, i d'ací va vindre tot.

SALMÓ A LA CASSOLA


INGREDIENTS:
Tres talls de salmó ben despinats.

7 o 8 gambetes
Pésols congelats
Ceba

1/2 gotet (dels de vi) de conyac
1/2 got d'aigua d'oli d'oliva del Xispes
Pebre negre
Sal

PREPARACIÓ:
Pelem les cebes i les tallem a rodanxes. En una cassola aboquem un raget d'oli i hi sofregim la ceba fins que quede ben daurada, sense cremar-se. Normalment, la ceba es desfarà en cércols i quedarà com un muntet de ceba tendríssima. Ara la'n traiem i la col·loquem en un plat ben escorreguda d'oli. En l'oli de la ceba sofregim les gambes fins que estiguen cuites. Les en traiem i les reservem. Si cal, hi aboquem una mica més d'oli. Ara sofregim els talls de salmó per tots els costats començant pel costat de la pell. Llevem el salmó de la cassola i hi aboquem els pésols congelats mentre fem que s'hi vagen fregint a foc viu primer i ben suau després. En estar tous, hi aboquem la ceba, les gambes i col·loquem per damunt el salmó. Salem tot. Empolsimem amb el pebre negre i hi aboquem el conyac i l'aigua. Ho deixem coure tot durant 15 minuts a foc suau. En traiem el salmó i el reservem. Tornem a coure tot a foc fort 5 minuts més i tornem a col·locar-hi el salmó reservat. Apaguem el foc, tapem la cassola i deixem que tot repose durant cinc o 10 minuts més i ja està. Només queda servir-lo i gaudir-ne.

17 comentaris:

Gemma ha dit...

La teva companya de departament devia quedar encantada amb aquest sopar!
A casa el salmó gairebé sempre el faig al papillote al forn, ja que em molesta la forta olor que fa al fregir-lo... Però fet així a la cassola acompanyat de pèsols i gambetes, també m'agradaria!

El cullerot Festuc ha dit...

Segur que la vostra companya va estar encantada amb aquest salmó!
Petunets,
Eva.

Oreto ha dit...

Molt bo i sa! Del règim XD, hehehe

Glòria ha dit...

Aquest suquet deu estar per sucar-hi pa!.

Fins aviat

CocinArte ha dit...

Uhmm..com m'agrada el salmó, guardo aquesta recepta tan bona...ara mateix!!Felicitats Francesc.

núria

manel ha dit...

doncs per no saber què fer per sopar, te'n vas sotir prou bé, aquesta sí que és d'aquelles receptes de sucar-hi pa!

Assur ha dit...

... i gaudir de la vostra companyia, jo hi afegeixo!

No sóc gaire amant del samó fresc (el fumat, com li passa al meu fill petit, m'agrada moltíssim), però a l'Anna Maria li agrada molt. El tindré en compte, de la mateixa manera que tindré en compte les pomes torrades d'aquí sota.

Marta ha dit...

Fa bona pinta. M'apunto la recepta. El salmó jo sempre l'he menjat fumat, marinat o a la planxa però mai guisat. Ho provaré.

xaro ha dit...

Quin luxe de plat!!!Jo sempre el faig el vapor, m'apunto aquesta recepta.

GLÒRIA ha dit...

A mi m'agrada molt el salmó: a la planxa, fumat i marinat. Guisat no n'he fet mai i la recepta que proposes és de les que jo trobo agraïdes perquè són de bon fer i el resultat ha de ser deliciós.
Així que me l'apunto.
Gràcies Francesc i oreto!

La Quinta de Luculus ha dit...

Mai hem provat el salmó guisat, potser que ens hi posem, té una pinta de fer nyam-nyam.
Petons

Mercè ha dit...

Francesc, aquest salmó devia ser boníssim! I de ben segur que la vostra companya de departament, voldrà venir força sovint a casa vostra! ;)
Petons!

Dolça ha dit...

Jo tambné vull ser del teu departament!!!! Ahir per sopar només em van tocar unes fulletes d'enciam i una truiteta cargolada!!!!
PTNTS
Dolça

La Cuina de Cal Pepin ha dit...

Francesc, a casa el salmó no agrada massa però crec que d'aquesta manera no podran dir que no.
Salut,
Pepin

miquelet ha dit...

Com sempre, receptes senzilles i amb una pinta que desperta la fam encara que haja acabat de sopar.

Salut

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Vau quedar com dos reis!!! vaja plat més bo...a mi el salmó m´agrada molt però mai l´he fet així, ho provaré...petons

Francesc ha dit...

Gemma i Eva: doncs, sembla que li va agradar. ;D

Oreto: quina cotna!!!

Glòria: t'hi podies sucar un pa sencer... però el règim m'ho ha impedit.

Núria: ja em diràs si la fas. ;D

Manel: segons quines coses són un pecatòrum!!!

Xaro: ja veuràs com t'agrada.

GLÒRIA: Gràcies guapa!!

Quinta de Lúculus: era bo, de veritat.

Mercè: sempre que vinga a casa, serà benvinguda, perquè és una persona encantadora.

Dolça: t'hi adoptem com a membre honorària!!!

Pepin: el salmó no agrada a tothom. Hi ha qui el troba massa pesat. Però tot es anar provant-ne receptes...

Miquelet: la cuina és el que té.

Maria José: a mi el salmó també m'agrada molt. ;D